"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

Άμεση αντίδραση των βουλευτών του Σύριζα σε δημοσίευμα της TrikkiPress

lafarm

Σχετικά άρθρα

Tην ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης της Θεόπετρας επισημαίνουν με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Τρικάλων του Σύριζα Σακης Παπαδόπουλος , Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης .

   Όπως επισημάνουν στην ερώτησή τους οι βουλευτές, στο πλαίσιο της πρόσληψης 400 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων από το Υπουργείο Πολιτισμού, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, είναι απαραίτητο να διατεθούν οι απαραίτητες ειδικότητες και στο Κέντρο Τεκμηρίωσης της Θεόπετρας. Ταυτόχρονα, όπως τονίζεται στην ερώτηση είναι απαραίτητη και η δρομολόγηση των έργων για την αποκατάσταση της επισκεψιμότητας του κοινού στο Σπήλαιο της Θεόπετρας, όχι μόνο για τουριστικούς, αλλά και για επιστημονικούς και ερευνητικούς λόγους.

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

 

 

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2017

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς την κ. Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Θέμα: Ανάγκη άμεσης πρόσληψης προσωπικού για τη λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης Σπηλαίου Θεόπετρας.

 

Στις 20 Νοεμβρίου 2017, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία όπως επισημαίνεται, “μετά την από 17 Νοεμβρίου, τελική έγκριση από το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης της πρόσληψης 400 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ) διάρκειας πέντε (5) μηνών, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων τη χειμερινή περίοδο, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού προχωρά άμεσα στην προκήρυξη των παραπάνω θέσεων.” Σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα, όπως αναφέρεται και στις ερωτήσεις υπ. αριθμ. 3360/2017 και 8411/2016, είναι απολύτως απαραίτητη η άμεση στελέχωση του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας με προσωπικό, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να προχωρήσουν και οι εργασίες αποκατάστασης της πρόσβασης στο Σπήλαιο, μετά από τις κατολισθήσεις του 2016.

Γίνεται κατανοητό ότι η αδυναμία λειτουργίας του Κέντρου Τεκμηρίωσης και η απαγόρευση επίσκεψης στο Σπήλαιο αποτελούν προβλήματα, τα οποία θα πρέπει να θεραπευθούν άμεσα. Το Σπήλαιο της Θεόπετρας αποτελεί μοναδικό μνημείο παλαιοντολογίας στην Ελλάδα, ενώ και το Κέντρο Τεκμηρίωσης μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά στην επιστημονική έρευνα στο συγκεκριμένο πεδίο της αρχαιολογίας. Ταυτόχρονα, η λειτουργία του Σπηλαίου και του Κέντρου Τεκμηρίωσης είναι σημαντική και στο πεδίο του τουρισμού, σε μία περιοχή η οποία δέχεται ετησίως εκατομμύρια τουρίστες.

 

Επειδή η λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας είναι εξαιρετικά σημαντική για την περιοχή της Καλαμπάκας, αλλά και για την επιστημονική έρευνα σε σχέση με την παλαιολιθική και νεολιθική εποχή στην Ελλάδα.

 

Ερωτάται η κ. Υπουργός :

 

  • Προτίθεται να διαθέσει άμεσα το απαραίτητο προσωπικό για τη λειτουργία του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Σπηλαίου της Θεόπετρας;
  • Θα δρομολογήσει την αποκατάσταση της προσβασιμότητας στo Σπήλαιο της Θεόπετρας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

 

Δριτσέλη Παναγιώτα

 

Παπαδόπουλος Αθανάσιος

 

Σιμορέλης Χρήστος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης