Άμεση προτεραιότητα η ίδρυση ΒΙ.ΠΕ στην οδό Πύλης Reviewed by Momizat on . Xαρακτηριστικότερο παράδειγμα ελαφρότητας και ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού στα Τρίκαλα, είναι η σκανδαλώδη ίδρυση του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας. Η Xαρακτηριστικότερο παράδειγμα ελαφρότητας και ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού στα Τρίκαλα, είναι η σκανδαλώδη ίδρυση του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας. Η Rating: 0

Άμεση προτεραιότητα η ίδρυση ΒΙ.ΠΕ στην οδό Πύλης

Άμεση προτεραιότητα η ίδρυση ΒΙ.ΠΕ στην οδό Πύλης

Xαρακτηριστικότερο παράδειγμα ελαφρότητας και ανικανότητας του πολιτικού προσωπικού στα Τρίκαλα, είναι η σκανδαλώδη ίδρυση του Βιομηχανικού Πάρκου Φαρκαδόνας.

Η θεσμοθέτηση της συγκεκριμένης ΒΙ.ΠΑ, σε μια κωμόπολη χωρίς καμία υποδομή, που απέχει μόνο 20 χιλιόμετρα από την Βιομηχανική Περιοχή της Λάρισας, ενός δηλαδή μεγάλου αστικού κέντρου που διαθέτει αεροδρόμιο και διέρχονται από αυτήν, η εθνική οδός και η κύρια σιδηροδρομική γραμμή της χώρας, αποτελεί από μόνη της μνημείο Τρικαλινής ανοησίας αν όχι κάτι άλλο(είναι θέμα της δικαιοσύνης).

Το εγχείρημα βέβαια όπως αναμενόταν απέτυχε και ούτε μια επιχείρηση δεν εγκαταστάθηκε στη Φαρκαδόνα, αφήνοντας όμως ταυτόχρονα το νομό Τρικάλων, ως έναν από τους λίγους νομούς στην Ελλάδα που δεν διαθέτει ΒΙ.ΠΕ.

Οι παραπάνω σκέψεις μου ήρθαν στο νου, όταν διάβασα για άλλη μια φορά τα ρεπορτάζ των ντόπιων δημοσιογράφων για τη ρύπανση του Πηνειού και τα νεκρά ψάρια, από τα απόβλητα κυρίως των βιομηχανιών επεξεργασίας γάλακτος της περιοχής μας.

Η άναρχη χωροταξική δημιουργία και αργότερα η επέκταση των βιομηχανιών του νομού, εκτός του ότι δεν συμβάλει στην ανταγωνιστικότητα των Τρικαλινών προϊόντων, αδυνατεί να προστατέψει το οικείο περιβάλλον, λόγω έλλειψης βιολογικού καθαρισμού.

Για αυτό άμεση προτεραιότητα για τους πολιτικούς ταγούς και τους φορείς της πόλης, οφείλει να γίνει η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ΒΙ.ΠΕ στην οδό Πύλης και η συγκέντρωση της ντόπιας βιομηχανικής παραγωγής στα όρια αυτής. 

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή