Άσχημα τα νέα για τον Ε-65 Reviewed by Momizat on . Το ποσό των 255 εκατ. ευρώ ενέκρινε η ΕΕ μέσω του ταμείου συνοχής, για τη κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε-65 (Ξυνιάδα - Λαμία). Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Το ποσό των 255 εκατ. ευρώ ενέκρινε η ΕΕ μέσω του ταμείου συνοχής, για τη κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε-65 (Ξυνιάδα - Λαμία). Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με Rating: 0

Άσχημα τα νέα για τον Ε-65

Άσχημα τα νέα για τον Ε-65

Το ποσό των 255 εκατ. ευρώ ενέκρινε η ΕΕ μέσω του ταμείου συνοχής, για τη κατασκευή του νότιου τμήματος του Ε-65 (Ξυνιάδα – Λαμία).

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες που προέρχονται από την ομάδα των ευρωβουλευτών της ΝΔ, δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα, για την ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος που αφορά το νομό άμεσα (Τρίκαλα – Εγνατία).

Οι όποιες προσπάθειες έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, προσκρούουν στην άρνηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕ) για τη χρηματοδότηση συγκοινωνιακών υποδομών, αφού προέχουν πια οι επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, δίκτυα 5G κλπ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, με δεδομένη την αδυναμία χρηματοδότησης του έργου από εθνικούς πόρους και τη παντελή απουσία ενδιαφέροντος από ιδιώτες επενδυτές, η ολοκλήρωση της Κεντρικής οδού δεν φαίνεται να υλοποιείται στο ορατό μέλλον.

Δηλώσεις προς αυτή τη κατεύθυνση, είχε κάνει προ μηνών και ο Υπουργός Υποδομών κ.Κώστας Καραμανλής από τη πρωτεύουσα της Ηπείρου, προκρίνοντας την υλοποίηση μόνο ώριμων έργων με εξασφαλισμένους πόρους (Πύργος-Καλαμάτα, Ιωάννινα-Κακαβιά κλπ).

Ήδη το καλύτερο σενάριο που κυκλοφορεί εσχάτως, προβλέπει τουλάχιστον πενταετή καθυστέρηση έναρξης κατασκευής του έργου, παρατείνοντας για πολλά χρόνια ακόμη, την υπάρχουσα τριτοκοσμική σύνδεση των Τρικάλων, με τις δύο όμορες Περιφέρειες Ηπείρου και Δυτ. Μακεδονίας.

Κων.Κουτσονάσιος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή