"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Έξω οι φασίστες από τα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μεταξύ δυο σημαντικών επετείων που σηματοδοτούν τους αγώνες και την αντίσταση του λαού μας τόσο στον ιταλο-γερμανικό φασισμό και ναζισμό όσο και στην αμερικανοστήριχτη χούντα, επέλεξε ο αρχιφασίστας Μιχαλολιάκος να έρθει την πόλη μας.

Αυτή η επίσκεψη είναι πραγματική πρόκληση για κάθε προοδευτικό συμπολίτη μας και πρέπει να απαντηθεί. Οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, οι υπερασπιστές της χούντας των συνταγματαρχών, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι διώχτες προσφύγων και μεταναστών αλλά και αριστερών αγωνιστών, δε χωράνε στα Τρίκαλα, δε χωράνε πουθενά.

Συμπολίτες- Συμπολίτισσες

Σε μια περίοδο έντασης της επίθεσης, όπου η φτώχεια και η εξαθλίωση, η ανεργία και η ανασφάλεια, η συστηματική καλλιέργεια ρατσιστικών και μισαλλόδοξων αντιλήψεων και η αντιδραστική στροφή στις πολιτικές εξελίξεις συνεχίζουν και εντείνονται, βρίσκει χώρο και αναπτύσσεται το φασιστικό έκτρωμα της Χρυσής Αυγής.

Είναι η πολιτική της εξάρτησης και της υποταγής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της ΕΕ και των ΗΠΑ και στις απαιτήσεις του κεφαλαίου, πολιτική που προωθείται ακατάπαυστα και από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία, σε συνδυασμό με τη γενικευμένη απογοήτευση των λαϊκών μαζών, ανοίγουν το δρόμο για να απλωθεί το φασιστικό-ρατσιστικό δηλητήριο.

Ο στόχος των φασιστών της Χρυσής Αυγής είναι ξεκάθαρος. Μέσα από τα κηρύγματα μίσους και ρατσισμού θέλουν να τρομοκρατήσουν και να διασπάσουν το λαό και τη νεολαία. Να στρέψουν την οργή του όχι στους πραγματικούς εχθρούς του, τους ιμπεριαλιστές, το κεφάλαιο και την πολιτική τους, αλλά στους μετανάστες.

Είτε με καλυμμένο το πρόσωπο, είτε με γραβάτα, θέλουν να σταθούν στο πλάι των κυρίαρχων και να προωθήσουν τις πιο σκοταδιστικές, αντιδραστικές, και ηττοπαθείς αντιλήψεις. Ο φασισμός ήταν, είναι και θα είναι το μακρύ χέρι αυτού του άδικου και εκμεταλλευτικού συστήματος που ζούμε, ο καλύτερος φίλος των εργοδοτών στους χώρους εργασίας, ο πιστός υπηρέτης των ξένων αφεντικών, το ρόπαλο της τρομοκρατίας για όσους αντιστέκονται.

Μόνο μέσα από τους μαζικούς αγώνες και την αντίσταση ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που τσακίζει κάθε δημοκρατικό, εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα, μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για το τσάκισμα του φασισμού και του συστήματος που τον γεννά.

  • Με μαζικούς αγώνες να φράξουμε το δρόμο στο φασισμό.
  • Κάτω η αντιλαϊκή πολιτική που θρέφει το φασισμό.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΝΟΕΜΒΡΗ 5μμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης