"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Έρχονται «ραβασάκια» για κατασχέσεις μισθών, καταθέσεων για χρέη προς ασφαλιστικά ταμεία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεμπλοκάρει η διαδικασία από τον Οκτώβριο – Αφορά περίπου 600.000 οφειλέτες – Το συνολικό ύψος των χρέων ανέρχεται σε 6 δισ. ευρώ

Ξεμπλοκάρει από τον Οκτώβριο η διαδικασία αποστολής ειδοποιητηρίων προς τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων, τα χρέη των οποίων προσεγγίζουν αθροιστικά τα 6 δισ. ευρώ.

Τη διαδικασία θα τρέξει το Κεντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), το οποίο, όπως γράφουν τα ΝΕΑ, θα αποκτήσει και πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των περίπου 600.000 οφειλετών.

Η δυνατότητα αυτή περιλαμβάνεται ως προαπαιτούμενο για την επόμενη αξιολόγηση στο τρίτο Μνημόνιο, παράλληλα με τη διασύνδεση του ΚΕΑΟ με το Taxis.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται τα συγκριτικά στοιχεία του ΚΕΑΟ, έως τα τέλη Ιουνίου είχαν ενταχθεί στο ηλεκτρονικό μητρώο των οφειλετών χρέη από απλήρωτες εισφορές ύψους 14,5 δισ. ευρώ, ενώ αναγκαστικά μέτρα είχαν ληφθεί, έως τότε, για τα 8,6 δισ. ευρώ. Δηλαδή χρειάζεται να ληφθούν μέτρα, από την 1η Οκτωβρίου και εντός τριών μηνών το αργότερο, για την είσπραξη επιπλέον 5,9 δισ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης