Έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε Reviewed by Momizat on . Απεβίωσε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου σε ηλικία 92 ετών ο διάσημος Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε. Ο Ένιο Μορικόνε γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1928 και ήταν Ιταλός σ Απεβίωσε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου σε ηλικία 92 ετών ο διάσημος Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε. Ο Ένιο Μορικόνε γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1928 και ήταν Ιταλός σ Rating: 0

Έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε

Έφυγε από τη ζωή ο Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε

Απεβίωσε σήμερα Δευτέρα 6 Ιουλίου σε ηλικία 92 ετών ο διάσημος Ιταλός συνθέτης Ένιο Μορικόνε.

Ο Ένιο Μορικόνε γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1928 και ήταν Ιταλός συνθέτης, ενορχηστρωτής, μαέστρος και πρώην τρομπετίστας, ο οποίος είχε γράψει μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα κλασσικής μουσικής.

Η καριέρα του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες μουσικής για ταινίες όλων των εποχών.Η μουσική του Μορικόνε έχει χρησιμοποιηθεί σε περισσότερες από 60 βραβευμένες ταινίες.

Ο Μορικόνε γεννήθηκε στη Ρώμη και από 1946 έχει συνθέσει περισσότερα από 100 κλασσικά κομμάτια. Στο τέλος της δεκαετίας του 1950, υπηρέτησε ως επιτυχημένος ενορχηστρωτής στούντιο για την RCA. Ενορχήστρωσε πάνω από 500 τραγούδια και συνεργάστηκε με μουσικούς όπως οι Πωλ Άνκα, Τσετ Μπέικερ και η Μίνα. Όμως, ο Μορικόνε έγινε παγκοσμίως γνωστός συνθέτοντας μουσική (την περίοδο 1960-75) για ιταλικά γουέστερν από σκηνοθέτες όπως ο Σέρτζιο Λεόνε, Ντούτσιο Τέσαρι και Σέρτζιο Κορμπούτσι, όπως η Τριλογία των δολαρίων (Για Μια Χούφτα Δολάρια, Μονομαχία Στο Ελ Πάσο και Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος).

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή