"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Έχουμε μια απορία: η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Τρικκαίων ζουν στα Τρίκαλα ή κάπου αλλού;

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ : Έχουμε μια απορία: η Δημοτική Αρχή και ο   Δήμαρχος Τρικκαίων ζουν στα Τρίκαλα ή κάπου αλλού;

Στα Τρίκαλα, κομμάτι της μνημονιακής Ελλάδας, η οικονομία βυθίζεται, ενώ συντελείται μια πραγματική κοινωνική γενοκτονία των κατοίκων της. Συγχρόνως τα μεγάλα προβλήματα της πόλης παραμένουν άλυτα και επιδεινώνονται.

Η Δημοτική Αρχή Τρικκαίων, λες και ζει σ’ άλλο κόσμο, δεν βλέπει τίποτα απ’ όλα αυτά και περί άλλων τυρβάζει. Αναφέρουμε δύο παραδείγματα:

α) Ξαφνικά θυμήθηκε την απαγόρευση καπνίσματος και άρχισε να κόβει πρόστιμα 600€ σε καταστηματάρχες και 50€ σε κάθε καπνιστή! Ο κ. Παπαστεργίου βρήκε φλέβα χρυσού για να γεμίσουν τα άδεια ταμεία του Δήμου! αδιαφορώντας που οι περισσότεροι μαγαζάτορες απειλούνται με λουκέτο, λόγω των μνημονίων, ενώ πολλοί συμπολίτες μας δεν μπορούν πια να πιουν ούτε ένα καφέ στο καφενείο!

β) Μήνες τώρα έχουν αναστατώσει την πόλη και τους πολίτες με –το αγνώστου χρησιμότητας- «πιλοτικό πρόγραμμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό». Οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στους κεντρικούς δρόμους της πόλης για τη διέλευση των 4 οχημάτων έχουν δημιουργήσει μύρια όσα προβλήματα και συγχρόνως την αγανάκτηση και την οργή των δημοτών, που η Δημοτική Αρχή κάνει πως δεν βλέπει ούτε ακούει και συνεχίζει… απτόητη το επικοινωνιακό της τρυκ!

Τα παραπάνω είναι κινήσεις για το θεαθήναι και για αποπροσανατολισμό των πολιτών που επιχειρείται απαράδεκτα απ’ τη Δημοτική Αρχή Τρικκαίων, η οποία στην ουσία συμπλέει 100% με τις βάρβαρες νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονιακών κυβερνήσεων. Δήθεν «απολίτικη» Δημοτική Αρχή σημαίνει εξουσία σε βάρος του Λαού!

Ως ΜΕΤΩΠΟ ΛΑΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, μια μετωπική κίνηση Τρικαλινών πολιτών που μάχεται 5,5 τώρα χρόνια ασταμάτητα κατά των μνημονίων, καλούμε τη Δημοτική Αρχή Τρικκαίων

α) να συνταχθεί με τους αγώνες του λαού για την ουσιαστική αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και όχι ν’ απλώνει ο Δήμος τα χέρια στις τσέπες των δημοτών με διάφορους τρόπους ή προσχήματα, όπως π.χ. για το κάπνισμα,

β) να σταματήσει αμέσως το ανεκδιήγητο «πείραμα του λεωφορείου χωρίς οδηγό», ν’ αρθούν οι αυθαίρετες παρεμβάσεις στην πόλη και ν’ αποκατασταθεί αμέσως η ομαλή κυκλοφορία στην ταλαιπωρημένη πόλη μας.

Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος, αντί για κινήσεις εντυπωσιασμού και δημόσιες σχέσεις (όπως π.χ. οι αλλεπάλληλες συναντήσεις του αβροφροσύνης με τους βουλευτές), καλείται να δει τη σκληρή πραγματικότητα που ζούνε σήμερα οι Τρικαλινοί:

→    Τα λουκέτα και η ανεργία αυξάνονται ασταμάτητα.

→    Το Νοσοκομείο και το σύστημα υγείας εν γένει καταρρέει.

→    Η φτωχοποίηση των Τρικαλινών είναι ραγδαία. Χιλιάδες Τρικαλινοί πεινάνε ή τρέφονται ελλιπώς. Αρκετοί τρέφονται απ’ τα σκουπίδια! Άλλοι ζουν με κομμένο ρεύμα ή νερό!

→    Παιδιά λιποθυμούν στα σχολεία ή πάσχουν από αβιταμίνωση.

→    Στον αγροτικό Νομό Τρικάλων η γεωργία οδηγείται στην εξαφάνιση!

→    Οι αυτοκτονίες, δηλωμένες και αδήλωτες, Τρικαλινών αυξήθηκαν εντυπωσιακά, ενώ τα Ληξιαρχεία των Τρικάλων χτυπούν την καμπάνα για την καθίζηση των γεννήσεων και την αύξηση των θανάτων!

→    Τα προβλήματα της πόλης χάσκουν άλυτα και δεν αντιμετωπίζονται.

Ιδού πεδίο δόξης λαμπρόν για τη Δημοτική Αρχή, αν αυτή

θελήσει ν’ απογαλακτισθεί από τη βαρβαρότητα των μνημονίων

και την τυφλή σύμπλευσή της με τις κεντρικές κυβερνήσεις.

        Το ερώτημα τίθεται αυτόματα: Η Αρχή Παπαστεργίου θα παραμείνει Αρχή της ελίτ του τόπου ή θα γίνει μια πραγματική Δημοτική Αρχή του Λαού;

   

        Σημείωση: Κλιμάκιο του Μετώπου Λαού με το παρόν κείμενο θα πραγματοποιήσειεπίσκεψη-παρέμβαση στο Δήμαρχο Τρικκαίων τη Δευτέρα 28/9 και ώρα 11.30 π.μ. Κατόπιν το κείμενο θα διανεμηθεί στους πολίτες του Δήμου. Στόχος η αφύπνιση και ενεργοποίηση όλων μας. Οι «Αρχές» και οι «εξουσίες» δεν μπορούν να παίζουν κρυφτούλι στις πλάτες του λαού. Ζούμε μεγάλες και δύσκολες στιγμές και ο καθένας πρέπει ν’ αναλάβει τις ευθύνες. Τα ψέματα τελείωσαν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης