"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.7 C
Trikala

Αίσιο και οριστικό τέλος για την Διεπαγγελματική Φέτας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά από πολύωρη συνεδρίαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων τελικά προχωρά η ίδρυση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας.

Στη συνεδρίαση των εμπλεκόμενων φορέων των κτηνοτρόφων και των μεταποιητών, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί 13 Ιανουαρίου 2019 και ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα αποφασίστηκε τελικά η συγκρότηση της Εθνικής Διεπαγγελματικής Φέτας και με ευρεία αποδοχή συντάχτηκε ένα Σχέδιο Καταστατικού, το οποίο θα συνυπογραφεί απ? όλες τις πλευρές.

Στο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο η μεταποίηση καταλαμβάνει 6 έδρες και οι κτηνοτρόφοι 3. Συγκεκριμένα, 4 έδρες θα έχει ο ΣΕΒΓΑΠ και από 1 ο ΟΔΙΠΠΑΦ (Οικολογική Διαχείριση Προϊόντων, Παραπροϊόντων-υποπροϊόντων Φέτας ΠΟΠ) και οι Τυροκόμοι Θεσσαλίας. Από την πλευρά των κτηνοτρόφων, 1 έδρα λαμβάνει ο ΣΕΚ, 1 ο ΠΕΚ και 1 η Ομοσπονδία Kτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Επίσης, στο πλαίσιο της Διεπαγγελματικής ορίζεται η λειτουργία ενός ακόμη οργάνου, της Γενικής Συνέλευσης, η οποία απαρτίζεται από 33 μέλη.

Τις επόμενες μέρες οι εμπλεκόμενοι φορείς θα προχωρήσουν στην κατάθεση ενός ενιαίου φακέλου, ο οποίος και θα εγκριθεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης