Αθωώθηκε πανεπιστημιακός που χειρουργούσε σε ιδιωτική κλινική Reviewed by Momizat on . Σε απαλλακτική κρίση οδηγήθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού που χειρουργούσε και σε ιδιωτική κλινική, καθώς, όπως απε Σε απαλλακτική κρίση οδηγήθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού που χειρουργούσε και σε ιδιωτική κλινική, καθώς, όπως απε Rating: 0

Αθωώθηκε πανεπιστημιακός που χειρουργούσε σε ιδιωτική κλινική

Αθωώθηκε πανεπιστημιακός που χειρουργούσε σε ιδιωτική κλινική

Σε απαλλακτική κρίση οδηγήθηκε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας σε υπόθεση πανεπιστημιακού γιατρού που χειρουργούσε και σε ιδιωτική κλινική, καθώς, όπως απεδείχθη, κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ο γιατρός, καθηγητής, χειρουργός χειρουργούσε εκεί ως καλεσμένος των ασθενών του και δεν είχε καμία σχέση εργασίας με την κλινική.

Ο Λαρισαίος γιατρός κατηγορείτο για την πράξη της παράβασης καθήκοντος, την περίοδο έως τα τέλη του 2015, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποίησε περισσότερες από 130 επεμβάσεις σε συγκεκριμένη κλινική. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όμως, απαγορεύεται στους πανεπιστημιακούς ιατρούς, που εργάζονται σε πανεπιστημιακές κλινικές, εργαστήρια ή μονάδες που είναι εγκατεστημένες σε νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. ή των Α.Ε.Ι. «η παροχή υπηρεσιών, με οποιαδήποτε σχέση, περιλαμβανομένης και αυτής του συμβούλου, σε ιδιωτικές κλινικές ή σε ιδιωτικά διαγνωστικά ή θεραπευτικά εργαστήρια και γενικότερα σε κάθε είδους ιδιωτικές επιχειρήσεις που παρέχουν ή καλύπτουν ασφαλιστικά υπηρεσίες υγείας, καθώς και η εγκατάσταση ιδιωτικών ιατρείων ή ιατρικών μηχανημάτων εντός των παραπάνω ιδιωτικών φορέων».

Κατά τη διάρκεια της εκδίκασης δεν αποδείχθηκε πως είχε κάποια σχέση με την κλινική ο κατηγορούμενος, αλλά χειρουργούσε εκεί κατόπιν επιθυμίας του ασθενούς, τον οποίο και παρακολουθούσε ο γιατρός. Ως εκ τούτου αθωώθηκε ομόφωνα από το δικαστήριο, το οποίο συντάχθηκε με την εισαγγελική πρόταση.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή