Αλαλούμ στο νοσοκομείο Τρικάλων – Στα “κάγκελα” … οι διευθυντές των Παθολογικών κλινικών Reviewed by Momizat on . Το Γ.Ν.Τρικάλων διεκδικεί για ακόμη μια φορά μια παγκόσμια πρωτοτυπία..Εν μέσω πανδημίας COVID-19 συγχωνεύει την Α παθολογική,την Β παθολογική και την πνευμονολ Το Γ.Ν.Τρικάλων διεκδικεί για ακόμη μια φορά μια παγκόσμια πρωτοτυπία..Εν μέσω πανδημίας COVID-19 συγχωνεύει την Α παθολογική,την Β παθολογική και την πνευμονολ Rating: 0

Αλαλούμ στο νοσοκομείο Τρικάλων – Στα “κάγκελα” … οι διευθυντές των Παθολογικών κλινικών

Αλαλούμ στο νοσοκομείο Τρικάλων – Στα “κάγκελα” … οι διευθυντές των Παθολογικών κλινικών

Το Γ.Ν.Τρικάλων διεκδικεί για ακόμη μια φορά μια παγκόσμια πρωτοτυπία..Εν μέσω πανδημίας COVID-19 συγχωνεύει την Α παθολογική,την Β παθολογική και την πνευμονολογική κλινική, χωροταξικά και λειτουργικά σε ΜΙΑ κλινική.

Την διαχρονική ανεπάρκεια των κυβερνήσεων και διοικήσεων για προσλήψεις και επαρκή στελέχωση του ΕΣΥ,καλούνται να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι(ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό) των παθολογικών κλινικών.

Να υπενθυμίσω οτι ηδη στην ΒΠ νοσούν(2) ειδικοί και (4)ειδικευόμενοι(σύνολο γιατρων της ΒΠ που νοσούν (6)) και (2)γιατροί(1)ειδικός και (1) ειδικευόμενος είναι αποσπασμένοι στις COVID-9 κλινικές ((8) γιατροί ηδη δεν ανήκουν στην δύναμη της ΒΠ).Ταυτόχρονα απο την ΑΠ ηδη έχουν αποσπασθεί (3) γιατροί((2)ειδικοί και (1) ειδικευόμενος).Σύνολο γιατρών που δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στις παθολογικές κλινικές (11)γιατροί!!!!Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό..

Αντι λοιπόν η διοίκηση να προβληματισθεί για τις μεγάλες ελλείψεις,των παθολογικών κλινικών σε εμψυχο δυναμικό ,προέβη σε μία αψυχολόγητη και αυτοκαταστροφική για το ΓΝΤρικάλων ενέργεια…ΣΕ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ (3) ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΤΟΥ (1)ΕΝΟΣ!!!Εφαρμόζοντας μάλιστα ενα πρόγραμμα εφημέρευσης στην ΕΝΙΑΙΑ πλέον ΠΝΕΥΜΟ-ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΗ -στην λογική εξοικονόμησης του καταπονημένου έμψυχου ιατρο-νοσηλευτικού προσωπικού-ανασφαλές για την επαρκή παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους πολίτες του νομού
μας..

Σε μια χρονική στιγμή οπου με νομοθετική ρύθμιση τα τακτικά χειρουργεία έχουν μειωθεί κατα 80% και τα επείγοντα χειρουργικά περιστατικά λόγω του Lockdown και της μειωμένης κυκλοφορίας εχουν μειωθεί κατά πολύ, καλούνται τα ιδια άτομα των παθολογικών κλινικών (με την βοήθεια κάποιων γενικών γιατρών) και των πνευμονολόγων να αναχαιτίσουν την λαίλαπα της πανδημίας.

Δυστυχώς οι ίδιοι άνθρωποι, με συνεχείς μετακινήσεις και αλλαγές ρόλων ,θα προσπαθήσουν σε ενα ανοχύρωτο ΕΣΥ και χωρίς να περιμένουν βοήθεια απο πουθενά, να τα καταφέρουν…

Ελπίζουμε οτι, η Τρικαλινή κοινωνία δεν θα ξεχάσει ,όταν τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας ,ποιοί πραγματικά ήτανε δίπλα τους και όλοι μαζι νικητές θα χτίσουμε ένα νεο ΕΣΥ με όραμα και σε γερά θεμέλια..

ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ Α ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ Β ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΝΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Σχόλια (6)

 • Μίμης Οικονόμου

  Έχουμε την τύχη να έχουμε άξιους, με μεγάλη επιτυχία και εμπειρία γιατρούς. Που η επάρκειά τους ή επιστημονική είναι τόσο μεγάλη που μας κάνει να νιώθουμε ασφαλείς

  Απάντηση
 • Τι πιο προφανές!

  Η Διοίκηση έκανε το προφανές που προβάλλει η λογική. Μέχρι σήμερα είχαμε δύο ίδιες κλινικές να κάνουν την ίδια δουλειά και ίσως και ανταγωνιστικά, τη στιγμή που σε άλλα παρεμφερή Νοσοκομεία της επαρχίας αυτό δεν συνέβαινε.
  Το φαινόμενο αυτό μόνο ως κατάλοιπο της χρεωκοπημένης πασοκικής λογικής του παρελθόντος μπορεί να χαρακτηρισθεί, να έχουμε δηλαδή δύο κλινικές αντί μίας, για την τακτοποίηση της κομματικής μας πελατείας.
  Αντί να σπαταλιέται το έμψυχο υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου σε κερματισμένα τμήματα που απαιτούν αρκετό προσωπικό για την παραγωγή ενός έργου, το ίδιο έργο θα παράγεται με την ένωση των 2 Παθολογικών κλινικών με πολύ λιγότερο προσωπικό πιο οργανωμένα, πιο προγραμματισμένα και πιο αποτελεσματικά. Επιτυγχάνεται έτσι οικονομία προσωπικού, τη στιγμή μάλιστα που όπως καταγγέλλεται υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε Παθολόγους.
  Επιτέλους να δούμε μία λογική πράξη από Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων. Εύγε στη Διοίκηση!

  Απάντηση
 • ΑΝ-αισθησία και λόγος

  Θα ητανε πιο χρήσιμο και πιο έντιμο σχόλια να είναι επώνυμα….

  Απάντηση
 • Είναι νωρίς για δάκρυα Στέλλα.

  Για τον-την σχολιαστή με το ψευδώνυμο “τι το πιό προφανές” είναι προφανές ότι βιάστηκε.Η ανακοίνωση του κ.Διοικητού βάζει τα πράγματα στην θέση τους.Ο ανταγωνισμός μεταξύ των παθολογικών κλινικών εάν και εφ’ όσον υπάρχει είναι παραγωγικός καθ’ ότι δεν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα.Πιθανόν τέτοια να υφίστανται αλλού, άλλωστε εσύ γνωρίζεις καλύτερα.Τα στατιστικά δεδομένα που αφορούν τις παθολογικές κλινικές(μέσος όρος νοσηλείας,δαπάνες,έσοδα και κυρίως αποτελεσματικότητα είναι τέτοια που τις κατατάσουν πολύ πάνω από τον μέσο όρο πανελληνίως.Το καταστροφικό παράδειγμα της συνενώσεως στη Γ.Ν.Καρδίτσης είναι εύκολο να το διαπιστώσει ο καθένας.

  Απάντηση
 • ποιο είναι το σωστο..?

  Ποιός εξυπνάκιας είχε αυτή την ιδέα να συγχωνεύσει τις 2 παθολογικές και την πνευμονολογική σε 1(μια) κλινικη?την ορθοπεδική ,την χειρουργική και την καρδιολογική κλινική γιατι δεν τις πειράζουνε?ειναι γεμάτες τώρα?άδειες είναι….μην κουραζεσθαι είναι γνωστή η απάντηση…

  Απάντηση
 • Imperial-Υλιστης

  Οι επιδημιες, αντιμετωπίζονται ΜΟΝΟ με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, από το πρωτοβάθμιο επίπεδο ως τις ΜΕΘ (ψιλά γράμματα για ακροδεξιούς). Τα υπόλοιπα είναι μεσοβεζικες και μάταιες λύσεις. Τα λοκνταουν, το μόνο που κάνουν είναι να παρατείνουν την διάρκεια του ιού, μαζί με τις γνωστές επιπτωσεις σε ψυχική υγεία, οικονομία και κοινωνία. Αυτά τα λένε οι μεγαλύτεροι επιστήμονες παγκοσμίως σε διάφορες χώρες, όπως ο Ιωαννίδης, ο Bhakdi, o Wodarg, o Osterholm, o Kettner, o Katz, o Lass, η ομάδα του δρ. Roussel και η ομάδα του δρ. Gupta, o Molling, o Tegnell, o Streeck, o Battacharya ( σας προτείνω/προκαλω να τους ψάξετε), και πολλοί άλλοι καταξιωμένοι ειδικοί

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή