Αλλαγές στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, σηματοδοτεί η εκλογή του Τζο. Μπάιντεν στις Η.Π.Α. Reviewed by Momizat on . Απαρατήρητες λίγο μετά την εκλογή Μπάιντεν στις Η.Π.Α, πέρασαν στα εγχώρια ΜΜΕ, οι δηλώσεις δύο κορυφαίων πολιτικών της κεντροαριστεράς και του κυβερνώντος κόμμ Απαρατήρητες λίγο μετά την εκλογή Μπάιντεν στις Η.Π.Α, πέρασαν στα εγχώρια ΜΜΕ, οι δηλώσεις δύο κορυφαίων πολιτικών της κεντροαριστεράς και του κυβερνώντος κόμμ Rating: 0

Αλλαγές στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, σηματοδοτεί η εκλογή του Τζο. Μπάιντεν στις Η.Π.Α.

Αλλαγές στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό, σηματοδοτεί η εκλογή του Τζο. Μπάιντεν στις Η.Π.Α.

Απαρατήρητες λίγο μετά την εκλογή Μπάιντεν στις Η.Π.Α, πέρασαν στα εγχώρια ΜΜΕ, οι δηλώσεις δύο κορυφαίων πολιτικών της κεντροαριστεράς και του κυβερνώντος κόμματος.

Αμφότεροι υπέρμαχοι του δόγματος “ανήκωμεν εις τη Δύσην”(Αμερική), που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, μόνο ασύνδετες και τυχαίες δεν ήταν.

Γιώργος Παπανδρέου: Η πτώση από την καρέκλα και η… ατάκα που "έγραψε"

Η μία είναι η πρόταση του κ.Γιώργου Παπανδρέου για μια νέα προοδευτική συμμαχία διακυβέρνησης της χώρας και η άλλη, η συνέντευξη του Υπουργού Εξωτερικών κ Νίκου Δένδια, με σαφείς αιχμές για τη στάση και το ρόλο της “Γερμανικής” Ε.Ε στη περιοχή μας.

Γνώστες των διεθνών συσχετισμών και ισορροπιών, αντιλήφθηκαν αμέσως ότι η εποχή του απομονωτισμού της υπερδύναμης που είχε επιβάλλει ο Ντ.Τράμπ, παραχορώντας ρόλο σε άλλους περιφερειακούς παίκτες στη γειτονιά μας(Γερμανία,Τουρκία) τελείωσε και η Αμερικανική εξωτερική πολιτική, επανέρχεται ξανά στο δόγμα του παρεμβατισμού. 

Η θεμελιακή αυτή αλλαγή στην Ουάσιγκτον, είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει σαρωτικές αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα, μειώνοντας έτσι κατά πολύ την επιρροή του Βερολίνου, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα νέες ισορροπίες και πολιτικούς συσχετισμούς.

“Οι μεγάλοι πολιτικοί ακούν πριν από τους άλλους το μακρινό χλιμίντρισμα των αλόγων της ιστορίας” είχε πεί ο Otto bon Bismarck το 19ο αιώνα κι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά οι δύο Έλληνες πολιτικοί, αφού το έχουν διδαχθεί στα πανεπιστήμια της Εσπερίας όπου φοίτησαν.

Κουτσονάσιος Κωνσταντίνος.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή