Αναστολές συμβάσεων στην Aegean, αβεβαιότητα για το μέλλον 3.000 εργαζόμενων Reviewed by Momizat on . Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τους εργοδότες που σπεύδουν να κάνουν χρήση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμ Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τους εργοδότες που σπεύδουν να κάνουν χρήση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμ Rating: 0

Αναστολές συμβάσεων στην Aegean, αβεβαιότητα για το μέλλον 3.000 εργαζόμενων

Αναστολές συμβάσεων στην Aegean, αβεβαιότητα για το μέλλον 3.000 εργαζόμενων

Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για τους εργοδότες που σπεύδουν να κάνουν χρήση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες εργαζόμενων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), η εταιρεία ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι, αφού καταβληθεί ο μισθός του Μαρτίου, θα αναστείλει της συμβάσεις εργασίας τους μέχρι το τέλος Απριλίου και υποσχέθηκε ότι θα καλύψει τη διαφορά (από τα 800 ευρώ του προβλεπόμενου επιδόματος μέχρι το ύψος του μισθού κάθε εργαζόμενου) με «προπληρωμένες κάρτες για ψώνια».

Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η αναστολή των συμβάσεων αφορά περίπου 3.000 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι πλέον αγωνιούν για το τι μέλλει γενέσθαι μετά το τέλος Απριλίου.

Κι αυτό διότι, με βάση την ΠΝΠ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η Aegan (με κέρδη μετά τους φόρους ύψους 68 εκατ. ευρώ το 2018) δεν είναι υποχρεωμένη, μετά το πέρας ενός μήνα ακόμα, να κρατήσει τους ίδιους εργαζόμενους με τις ίδιες εργασιακές σχέσεις. Έτσι, πολλοί από αυτούς κινδυνεύουν είτε με χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών τους είτε με απόλυση.

Μάλιστα, ορισμένοι εργαζόμενοι επέλεξαν να συνεχίσουν να πηγαίνουν στη δουλειά τους απλήρωτοι, προκειμένου να κρατήσουν τη θέση εργασίας τους όπως αυτή είναι καθορισμένη σήμερα.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή