"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Ανεπιθύμητος ο Μιχαλολιάκος στα Τρίκαλα – Κινήματα και συλλογικότητες από όλη τη Θεσσαλία «Στα Τρίκαλα των εξεγέρσεων και τον ΕΠΟΝιτών »

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η προγραμματισμένη εμφάνιση του «φίρερ» Μιχαλολιάκου στα Τρίκαλα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου. Μαθητές, εργαζόμενοι, κόμματα και το δημοτικό συμβούλιο έχουν ήδη κηρύξει ανεπιθύμητο τον αρχηγό της ναζιστικής οργάνωσης, ενώ έχει ήδη προγραμματιστεί αντιφασιστική συγκέντρωση το απόγευμα του Σαββάτου.

Το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έχει ήδη εγκρίνει ψήφισμα κατά της επίσκεψης του Νίκου Μιχαλολιάκου στην πόλη, ενώ ανακοινώσεις έχουν εκδώσει κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ), Αριστερή Παρέμβαση για την Ανατροπή στη Θεσσαλία (παράταξη του περιφερειακού συμβουλίου) Λαϊκή Συσπείρωση και Φυσάει Κόντρα για την Ανατροπή (παρατάξεις δημοτικού συμβουλίου), η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας και Εύβοιας, ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων, αλλά και ο σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το Σάββατο στις 5 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη και αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου. Τη διαμαρτυρία   οργανώνει η Ανοιχτή Αντιρατσιστική Συνέλευση, ενώ θα έχει πανθεσσαλικό χαρακτήρα, καθώς θα παραβρεθούν κινήματα και συλλογικότητες από όλη τη Θεσσαλία.

«Στα Τρίκαλα των εξεγέρσεων και τον ΕΠΟΝιτών δεν δεχόμαστε ναζιστές»

Ηχηρή, πάντως, και πολύ ουσιαστική είναι και η παρέμβαση των μαθητών της πόλης με τα σχολεία να έχουν εκδώσει ανακοίνωση κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.

Το κείμενο υπογράφεται από δεκαπεντεμελή από το 3ο γυμνάσι, το 2ο, 3ο, 4ο και 8ο λύκεια, το μουσικό σχολείο, το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ ενώ η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται.

«Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία του σύγχρονου “φύρερ” των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας» αναφέρουν οι μαθητές και υπογραμμίζουν ότι η επίσκεψη Μιχαλολιάκου είναι «προσβολή και ντροπή για την πόλη μας».

Αναλυτικά:

Ως μαθητές δηλώνουμε ευθέως την αντίθεσή μας στην επίσκεψη Μιχαλολιάκου. Εξάλλου συνιστά προσβολή και ντροπή για την πόλη μας ένα τέτοιο γεγονός.

Μια πόλη που έδωσε μαθήματα αλληλεγγύης στεκόμενη από την πρώτη στιγμή αρωγός στην οδύσσεια των προσφύγων και των μεταναστών ,στα δημοκρατικά Τρίκαλα των αμέτρητων θυμάτων από τους ναζί και τους συνεργάτες τους, των αγροτικών εξεγέρσεων (όπως αυτήν του 1925) και των 5 απαγχονισμένων από τους ναζί ΕΠΟΝιτών( Στεργιόπουλο Κωνσταντίνο, Μπριάζη Ιωάννη, Σύρμπα Κώστα, Τσανάκα Απόστολο, και Γατσά Στέργιο ). Αποτελεί λοιπόν ευθεία πρόκληση η έλευση του επικεφαλής αυτής της εγκληματικής οργάνωσης στην πόλη μας. Δεν δεχόμαστε να σπείρουν το δηλητήριο του ναζισμού!! Δεν θα επιτρέψουμε την παρουσία του σύγχρονου «φύρερ» των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, των πογκρόμ σε ανυπεράσπιστους μετανάστες στην αλληλέγγυα και ανοιχτή πόλη μας. Άλλωστε, σε λίγες μέρες θα έχουμε την 44η επέτειο των θυμάτων της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που έδωσαν τη ζωή τους για την δημοκρατία και η παρουσία του αμαυρώνει την μνήμη τους. Γι αυτό, ως μαθητές κι άτομα με δημοκρατική συνείδηση καλούμε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες να εναντιωθούν στο μίσος της εγκληματικής ναζιστικής «ιδεολογίας» και να έρθουν στην προγραμματισμένη πορεία το Σάββατο 11/11 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 5μ.μ.. Τέλος ας μην ξεχνάμε πως ο ναζισμός γεννιέται και θεριεύει μέσα σε κλίμα αδιαφορίας και απάθειας. Γι αυτό, πρέπει όλοι να λάβουμε τα μέτρα μας και να αντισταθούμε σθεναρά στην εξάπλωσή του. Εξάλλου, το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στον καθένα που παλεύει για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και φασισμό.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!!!!
Ξεριζώνουμε τον ναζισμό από την πόλη μας!!!!!
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

 

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης