"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Ανοιχτή η αγορά την Κυριακή 1η Νοεμβρίου – Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα των Κυριακών – Χειμερινό ωράριο από Δευτέρα στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα ευκαιρία για φθηνές αγορές  θα έχουν το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου οι Tρικαλινοί καταναλωτές καθώς ξεκινά η περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Από την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, που τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά έως και την Τρίτη 10 Νοεμβρίου, πολλά προϊόντα και κυρίως αυτά που τίθενται εκτός σεζόν θα προσφέρονται σε χαμηλότερες τιμές.

Στο μεταξύ να σημειώσουμε, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο μιας και αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση, πως μεταξύ των θεσμών και του Υπ. Οικονομίας έχει συμφωνηθεί και η πλήρης απελευθέρωση των προσφορών, που θα γίνονται από τις επιχειρήσεις καθ όλη τη διάρκεια του χρόνου χωρίς περιορισμούς.
ΑΝΑΜΟΝΗ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΕΣ
Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές υπάρχει μια ασάφεια, η οποία όμως δεν προοιωνίζεται τίποτε καλό για τους εμπόρους που δεν επιθυμούν την εφαρμογή του μέτρου. Συγκεκριμένα συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του «κουαρτέτου» να περιμένουν την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ στο οποίο έχουν προσφύγει έμποροι και εργαζόμενοι όσον αφορά την αποτροπή της απόφασης του πρώην υφυπουργού Ανάπτυξης Γεράσιμου Γιακουμάτου που επέτρεπε τη λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου για 10 περιοχές της χώρας.
Όπως είναι γνωστό, σήμερα ισχύουν δύο διαφορετικοί νόμοι: ο ένας προβλέπει ότι όλα τα καταστήματα μπορούν να λειτουργούν οκτώ Κυριακές κάθε χρόνο και ο άλλος προβλέπει ότι όλα τα καταστήματα κάτω των 250 τ.μ. μπορούν να ανοίγουν κάθε Κυριακή σε όλη τη χώρα εφόσον υπάρχει σχετική απόφαση αντιπεριφερειάρχη.
Αν γίνει δεκτή η προσφυγή από το ΣτΕ, τότε θα επανέλθει το καθεστώς των 8 Κυριακών που ίσχυε ήδη (συν όσες αποφασίζουν οι αντιπεριφερειάρχες για την εξυπηρέτηση τοπικών αναγκών). Αν απορριφθεί, τότε αναβιώνει το ζήτημα της πλήρους απελευθέρωσης, τουλάχιστον για τις περιοχές πιλοτικής εφαρμογής.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Τρικάλων ενημερώνει τα μέλη του και το καταναλωτικό κοινό ότι από τηνΔευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, μετά την αλλαγή της ώρας, θα ισχύσει το χειμερινό ωράριο, το οποίο έχει ως εξής:

ΔΕΥΤΕΡΑ 8:50 – 14:00    &     17:30 – 20:30
ΤΡΙΤΗ 8:50 – 14:00    &  Απόγευμα  ΚΛΕΙΣΤΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 8:50 – 14:00    &     17:30 – 20:30
ΠΕΜΠΤΗ 8:50 – 14:00    &  Απόγευμα  ΚΛΕΙΣΤΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8:50 – 14:00    &     17:30 – 20:30
ΣΑΒΒΑΤΟ 8:50 – 14:00    &  Απόγευμα  ΚΛΕΙΣΤΑ
ΚΥΡΙΑΚΗ                        ΑΡΓΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης