"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Αντιδράσεις Γαρδικιωτών για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τις αντιδράσεις πολιτών έχει εγείρει η απόφαση για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στον Ασπροπόταμο. Θεωρούν πως η μαζική εγκατάσταση ανεμογεννητριών δεν συνδέεται με τις τοπικές ανάγκες.

 ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΑΡΔΙΚΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ :

Αγαπητοί συμπατριώτες, φίλες και φίλοι της Αδελφότητας.

Με μεγάλη λύπη πληροφορούμαστε για την τοποθέτηση 300 Ανεμογεννητριών στην περιοχή του Ασπροποτάμου, που εκτείνεται στις πλαγιές της νότιας Πίνδου στον νομό Τρικάλων και συγκεκριμένα οι περιοχές : Βαρνούντας, Γράμμος, Βασιλίτσα, Ασπροπόταμος-Κουρούνα-Βερλίγκα, Αγραφα, Οίτη μπαίνουν στο μάτι του κυκλώνα των πράσινων επενδύσεων.


Η περιοχή του Ασπροποτάμου δεν αποτελεί μόνον τον φυσικό και πολιτιστικό θησαυρό και σύμβολο της περιοχής των Τρικάλων, αλλά και ένα από τα σημαντικότερα και μοναδικά συγκροτήματα όσον αφορά στη διαμόρφωσή του, στον φυσικό πλούτο, στην βιοποικιλότητα και την αισθητική του τοπίου.


Η Ελληνική Πολιτεία στο πλαίσιο των υποχρεώσεών της , με βάση την Ευρωπαϊκή Οδηγία για την διατήρηση των φυσικών οικοτόπων καθώς και της άγριας πανίδας και χλωρίδας, την έχει συμπεριλάβει στο Ευρωπαϊκό δίκτυο προστατευομένων περιοχών Natura 2000.


H Αδελφότητα Γαρδικιωτών δεν θα παραμείνει αδρανής και είναι κάθετα αντίθετη στην υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

Είμαστε διατεθειμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για να σώσουμε την μοναδική αυτή περιοχή και θα ζητήσουμε από την Πολιτεία και κάθε εμπλεκόμενο φορέα την ανάκληση ή ακύρωση κάθε παλιάς και νέας έγκρισης στην περιοχή του Ασπροποτάμου, συστρατευόμενοι με όλους τους φορείς και ομάδες πολιτών που έχουν ταχθεί σε αυτόν τον σκοπό και δραστηριοποιούνται ήδη.

Η Αδελφότητα σας καλεί όλους σε έναν κοινό αγώνα με ενέργειες, που θα σας γνωστοποιηθούν το συντομότερο δυνατό , ούτως ώστε να διαφυλάξουμε αυτό που ανήκε στους προγόνους μας και ανήκει σε μας και τα παιδιά μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης