"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩN:Να πνίξουμε την κυβέρνηση των περικοπών, των απολύσεων, της καταστροφής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρώτη καταιγίδα του φθινόπωρου στις εργατογειτονιές της Δυτικής Αθήνας και της Β’ Πειραιά δεν είναι αποτέλεσμα της “θεομηνίας”.
Η Νίκαια, το Κερατσίνι, το Περιστέρι, το Μενίδι, το Ίλιον, το Καματερό, το Αιγάλεω πνίγηκαν κυριολεκτικά εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της άθλιας συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου για την οποία η ζωή των εργαζόμενων και οι γειτονίες τους μπορούν να γίνουν θυσία στον βωμό της αποπληρωμής του χρέους των τραπεζιτών.
Οι περικοπές στις δαπάνες για τους δήμους κατά 60% τα τελευταία 4 χρόνια έχουν αποτέλεσμα ρημαγμένες κοινωνικές υπηρεσίες, σταμάτημα των αντιπλημυρικών και άλλων έργων υποδομής(καθαρισμός φρεατίων και ρεμάτων),ενώ οι απολύσεις εργαζόμενων από τους ΟΤΑ, συρρικνώνουν το ανθρώπινο δυναμικό.

Πρέπει να βάλουμε τέρμα σ’ αυτή την πολιτική που καθημερινά υποβαθμίζει τις γειτονίες μας και θεωρεί αναλώσιμους τους εργαζόμενους. Να τελειώνουμε με την πολιτική που χαρίζει δις σε μεγαλοεπιχειρηματίες για πανάκριβα έργα βιτρίνας.

Άμεσα διεκδικούμε μέτρα ανακούφισης και αποζημιώσεις για τους πληγέντες, αύξηση των δαπανών από τον προϋπολογισμό για έργα υποδομής, σταμάτημα των απολύσεων στους δήμους  και προσλήψεις προσωπικού, πάγωμα χρεών σε εφορία και κατάργηση του απαράδεκτου ΕΝΦΙΑ.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης απέναντι στους πληγέντες αξίζουν όσο και οι υποσχέσεις για  το τέλος των μνημονίων και τα παραμύθια περί success story. Δεν είναι ώρα η αριστερά, μαζί με την κυβέρνηση, να μετρήσει σιωπηλά και “υπεύθυνα” τις πληγές, όπως κάλεσε η περιφερειάρχης Αττικής.

Είναι ώρα, όλοι μαζί, με παρατεταμένο αγώνα να τους ανατρέψουμε και να απαιτήσουμε την διαγραφή του δημόσιου χρέους για να σώσουμε τις γειτονίες, τις δουλειές και τις ζωές μας.

ANT.AΡ.ΣΥ.Α. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης