"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Απέραντο «Νεκροταφείο» επιχειρήσεων ο νoμός Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μόνο θλίψη, κατήφεια και ίσως έντονο θυμό προκαλεί η κατάσταση που αντικρίζει κανείς περιφερειακά των Τρικάλων από τις δεκάδες επιχειρήσεις που μέχρι και την αρχή της κρίσης έσφυζαν από ζωή και τώρα έχουν βάλει λουκέτο ή έχουν μεταφερθεί μειώνοντας έξοδα… και υπαλλήλους.

Κτίρια – κουφάρια που άλλοτε έδιναν μεροκάματο σε χιλιάδες Τρικαλινούς, τώρα κατοικούνται μόνο από φίδια, ποντίκια και… φαντάσματα.

Η ανάπτυξη που πρώτοι ευαγγελιζόταν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση τότε, Χρήστος Χάιδος, Χρήστος Μαγκούφης και Σούλα Μερεντίτη, μετά επί κυβέρνησης Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης, Σκρέκας Κώστας και Μιχάλης Ταμήλος και Γιώργος Κυρίτσης ΔΗΜΑΡ και τώρα επί ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, Παναγιώτα Δριτσέλη και Χρήστος Σιμορέλης, μοιάζει πλέον με ανέκδοτο για μικρά παιδιά.

Μια ανάπτυξη που ποτέ δεν ήρθε και που επί έξι χρόνια ΟΛΟΙ οι βουλευτές και οι κυβερνήσεις που με δουλοπρέπεια υπηρέτησαν οι παραπάνω, είχε οικτρό αποτέλεσμα στο νομό.

Σύμφωνα με στοιχεία του Επιμελητηρίου Τρικάλων μέχρι τον Απρίλιο του 2015

το στοιχείο που προκαλεί κυριολεκτικά ΣΟΚ είναι πως από το 2003 που δραστηριοποιούνταν στο νομό 8.224 ιδιωτικές επιχειρήσεις σήμερα στην περιοχή, για διάφορους λόγους, έκλεισαν 3.124, ένα ποσοστό της τάξης του 38%!

Τεράστιος ο αριθμός των επιχειρήσεων που έχουν βάλει λουκέτο μέσα σε διάστημα 12 ετών.

Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η παντελής έλλειψη πολιτικής από πλευράς των δήμων, αλλά και η ίδια η παρουσία του Επιμελητηρίου που εξαντλείται μόνο σε κάποιες ημερίδες.

Μόνο που οι παραπάνω αριθμοί μεταφράζονται σε ανθρώπους που τρέχουν στα συσσίτια του δήμου. Άνθρωποι αξιοπρεπείς που μέσα σε μια νύχτα κατάντησαν ζητιάνοι, την ίδια ώρα που οι πολιτικά υπεύθυνοι κάνουν τα μπάνια τους ή συναγελάζονται στην Ασκληπιού και χαιρετάνε κόσμο… που ακόμη επιμένει να κλείνει τα μάτια στην καταστροφή, πιστεύοντας πως δεν θα έρθει η σειρά του.

εφημερίδα

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης