Αποκεντρωμένες Διοικήσεις χωρίς κομματικό φερέφωνο πλέον Reviewed by Momizat on . Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2364/4.11.2015 η Υπουργική Απόφαση για την επιλογή των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προχωρώντας ακόμα ένα βήμα προς την υλ Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2364/4.11.2015 η Υπουργική Απόφαση για την επιλογή των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προχωρώντας ακόμα ένα βήμα προς την υλ Rating: 0

Αποκεντρωμένες Διοικήσεις χωρίς κομματικό φερέφωνο πλέον

Αποκεντρωμένες Διοικήσεις χωρίς κομματικό φερέφωνο πλέον

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2364/4.11.2015 η Υπουργική Απόφαση για την επιλογή των Συντονιστών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, προχωρώντας ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση μιας προγραμματικής δέσμευσης που ξεκίνησε στην προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, από τον τότε Υπουργό Ν. Βούτση και συνεχίζεται σήμερα από τον Π. Κουρουμπλή.

Επιμένοντας στην απόφασή της να απαλλάξει την αποκεντρωμένη διοίκηση του Κράτους από τον ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό, η Κυβέρνηση όταν πρωτοανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Φλεβάρη δεν διόρισε, ως συνήθως, κομματικά στελέχη ως Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. Αντίθετα, ανέθεσε μεταβατικά τα αντίστοιχα καθήκοντα στους (υπηρεσιακούς) νόμιμους αναπληρωτές τους, μέχρι την ολοκλήρωση του νέου θεσμικού πλαισίου για τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη της στη δημόσια διοίκηση και στα στελέχη της.

Τώρα πια, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που θεσπίστηκε με το άρθρο 28 του ν. 4325/2015, παίρνει σιγά-σιγά σάρκα και οστά. Και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, μέσα από μία αντικειμενική και αμερόληπτη διαδικασία επιλογής βάσει προσόντων μεταξύ των στελεχών της Δημόσιας Διοίκησης που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, θα έχουμε τη χαρά να κάνουμε ένα πρώτο, αλλά αποφασιστικό βήμα προς μια νέα εποχή στην αποκέντρωση του κράτους.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή