"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Από τα ΚΤΕΛ Καρδίτσας νταλικιέρης στον Βόρειο Πόλο – Ο Τάσος Λάππας αντέχει στους -60 βαθμούς Κελσίου!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Τάσος Λάππας είναι ο μοναδικός Έλληνας που οδηγεί νταλίκα  πάνω στις παγωμένες λίμνες του Αρκτικού Κύκλου. Το παρατσούκλι του είναι «Ice Man» και τα δρομολόγια στο ατέλειωτο λευκό είναι καθημερινά και ο ίδιος πρέπει να αντιμετωπίσει τις μεγαλύτερες χιονοθύελλες και θερμοκρασίες που φτάνουν τους -60 βαθμούς Κελσίου.

Από τα ΚΤΕΛ Καρδίτσας νταλικιέρης στον Βόρειο Πόλο

Ο 43χρονος, σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» είναι επιφορτισμένος με τον εφοδιασμό των απομονωμένων ορυχείων διαμαντιού και χρυσού που αποτελούν ολόκληρες κοινότητες.

Για κάθε δρομολόγιο οδηγεί 36 ώρες, άλλοτε συνεχόμενα χωρίς καθόλου ύπνου και άλλοτε με ύπνο δύο ωρών τη μήκους 26 μέτρων και βάρους 23,5 τόνων Super b νταλίκα του. «Δεν μπορείς να βάλεις αλυσίδες γιατί θα σπάσει ο πάγος και από κάτω έχει νερό. Οδηγείς πάνω στις λίμνες και είσαι φουλ φορτωμένος» λέει. Ο Τάσος ξεκίνησε την καριέρα του ως οδηγός στον ελληνικό στρατό και στη συνέχεια ως οδηγός ταξί στην Καρδίτσα και στη συνέχεια στα ΚΤΕΛ Καρδίτσας.

«Δεν πρόκειται να αφήσω τη δουλειά εδώ., μουαρέσει η μοναδικότητα που έχει, τα ρίσκα που παίρνω και που οικονομικά με αποκαθιστά. Το μεγάλο θετικό της δουλειάς είναι τα χρήματα, ρισκάρεις, αμοίβεσαι. Αμοιβές που φαντάζουν αυτή τη στιγμή εξωπραγματικές στην Ελλάδα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης