"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Αριστερός Ψάλτης : Κέρδισε τους 151, έχασε οριστικά την κοινωνία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Aριστερός Ψάλτης

Πανηγυρίζουν εδώ και λίγες ώρες τόσο ο κομματικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και τα φίλια προς αυτόν δημοσιογραφικά μέσα, αναδεικνύοντας την ηγετική φυσιογνωμία του Αλέξη Τσίπρα που δήθεν αναδιαρθρώνει το πολιτικό σκηνικό και προχωρεί στην ανασύσταση των πολιτικών δυνάμεων μέσα από τη νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία που κατάφερε να σχηματίσει χθες με μόλις 151 βουλευτές.

Μια πλειοψηφία που επιτεύχθηκε είτε μέσα από ακροδεξιές παραφυάδες (Παπακώστα, Κουντουρά, Κόκκαλης), είτε μέσα από «αερο»μεταφερόμενα πολιτικά  πρόσωπα που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας ή ακόμα και της φαιδρότητας (Ζουράρις, Μεγαλοοικονόμου, Παπαχριστόπουλος).

Μια πλειοψηφία που είναι τόσο στέρεη και συμπαγής ιδεολογικά και πολιτικά , που δεν θα υπερψηφίσει σε λίγες μόλις ημέρες το επόμενο κρίσιμο νομοθέτημα που θα αφορά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών!!!

Ο Αλέξης Τσίπρας διακατέχεται από μία ημιμάθεια σε πολλούς τομείς, αλλά κυρίως από ημιμάθεια της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας του τόπου.

Όσες κυβερνήσεις επιχείρησαν να παραμείνουν αγκυλωμένες στην εξουσία επιτυγχάνοντας οριακές κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες των 151 βουλευτών, ειδικά μεταχειριζόμενες ποταπά τεχνάσματα και υπόγειες ανέντιμες και αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, καταβαραθρώθηκαν στις επόμενες εκλογές.

Για τον απλούστατο λόγο, ότι ο λαός μπορεί να συγχωρεί ενίοτε τις πολιτικές που ασκούνται σε βάρος του , αλλά δεν συγχωρεί ποτέ αυτόν που επιδιώκει πάση θυσία να παραμείνει στη νομή της κυβερνητικής εξουσίας ευρισκόμενος σε παραδρομή και σε πλήρη πολιτική απονομιμοποίηση.

Όλα όσα σχεδίασαν και υλοποίησαν το κυβερνητικό κονκλάβιο και «τα υπόγεια του Μαξίμου» και τα οποία σαφώς εκχυδάισαν την πολιτική ζωή της χώρας, ώστε να υφαρπάξουν μια αίολη και εύθραυστη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία σχηματοποιείται πλέον σε μία ενιαία και όχι δικομματική αυτοδυναμία, προσδίδοντας ακόμα και τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ ακροδεξιές «ανταύγειες», θα αποβούν μεσοπρόθεσμα σε βάρος της πολιτικής υπόστασης του κυβερνώντος κόμματος .

Και όσο και να έπληξαν οι προηγούμενες πολιτικές και ιδεολογικές κυβιστήσεις και ανακολουθίες τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, θα είναι ασφαλώς πολύ μεγαλύτερο το πλήγμα που θα δεχθεί, όταν η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου που τον στήριξε, θα συνειδητοποιήσει ότι όχι μόνο πολιτεύεται με βάση την λογική της ΤΙΝΑ (There is no alternative), αλλά και ότι δεν διαθέτει καμία πολιτική ντροπή προκειμένου να απολαμβάνει τα αγαθά και τα προνόμια μιας εξουσίας που εδώ και καιρό έχει πάψει να διαθέτει την πολιτική και δημοκρατική της νομιμοποίηση.

  • Σκίτσο του Δημήτρη Χαντζόπουλου στην “Καθημερινή”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης