"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Αρνήθηκε ο Αχ. Μπέος ψήφισμα κατά της Χρυσής Αυγής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από την αποχώρηση των παρατάξεων των μειοψηφιών «Δρόμοι Συνεργασίας», «Επιλογή Ευθύνης» και «Δύναμη Βόλου», λόγω της απόφασης του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να μην επιτρέψει να γίνει ψηφοφορία για να εκδοθεί το ψήφισμα ή όχι της καταδίκης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, σημαδεύτηκε η  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου.
Προηγήθηκαν δηλώσεις του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου εξελέγη για να ασχολείται με ζητήματα της πόλης και όχι με θέματα γενικής πολιτικής, ενώ αιχμηρός προς τις μειοψηφίες ήταν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου Γιώργος Μουλάς.

Η παράταξη της ΛΑΣ αποχώρησε, αφού συζητήθηκαν το ζήτημα των εργαζομένων και της πρότασης Σωματείων για μέτρα ανακούφισης εκ μέρους των ανέργων.

Αρχικά στη συνεδρίαση αναγνώστηκε το ψήφισμα της «Επιλογής Ευθύνης» και της «Δύναμης Βόλου», ενώ ο Απ. Νάνος έκανε προφορική τοποθέτηση.

«Ο κόσμος του Βόλου μας ψήφισε και μας έστειλε στο Δ.Σ. για να προσφέρουμε έργο και όχι για πολιτική αντιπαράθεση. Η παράταξη δεν θα ψηφίσει και δεν θα ψηφίσει ξανά, ψήφισμα για τη γενική πολιτική. Μόνο για την πόλη μας. Ο κ. Νάνος στην τοποθέτησή του έβαλε μέσα την Ουκρανία, μόνο την Κούβα δεν έβαλε. Κανένα ψήφισμα για θέματα κεντρικής πολιτικής σκηνής», ήταν η δήλωση του δημάρχου.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιντάς τόνισε ότι δεν υπάρχει δημοτικός σύμβουλος που να μην αντιλαμβάνεται πρωτίστως ότι το σώμα έχει θεσμικό και νομοθετικό ρόλο να ασχολείται με τα θέματα της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο, ανέφερε, έχει μακρόχρονη δημοκρατική παράδοση και μακροχρόνια έχει εκδώσει ψηφίσματα αλληλεγγύης, για μαύρες επετείους κλπ.
Ο κ. Πατσιαντάς έκανε λόγο για ολίσθημα του δημάρχου στην εμμονή του σ’ αυτή την επιλογή και τόνισε ότι το Δ.Σ. οφείλει να εκδίδει ψηφίσματα και ιδιαίτερα για τον θάνατο του αγωνιστή και φιλειρηνιστή Π. Φύσσα. Ζήτησε δε να γίνει συνεννόηση με Σκοτινιώτη – Μιτζικό για να βρεθεί κοινή γραμμή.

«Συνενοχή και άλλα σχέδια»
Στην τοποθέτησή του ο επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης» Πάνος Σκοτινιώτης, δήλωσε «όταν επωάζεται το αυγό του φιδιού, υπάρχει συνενοχή και υποδηλώνει άλλα σχέδια κάτω από το τραπέζι».
Η δήλωση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Αχιλλέα Μπέου, που του είπε ότι έχει ρίξει αρκετή λάσπη την οποία πλήρωσε στις εκλογές και του ζήτησε να τοποθετείται χωρίς συκοφαντίες.
Ο Π. Σκοτινιώτης του απάντησε ότι είναι πολύ δυσάρεστο να συνεχίζεται αυτή η κόντρα.

Ο Μιχάλης Μιτζικός ζήτησε από το προεδρείο να μην πέσει το επίπεδο σ’ αυτό της προηγούμενης συνεδρίασης και τόνισε ότι «δεν πρέπει να κλείνουμε τα μάτια στα βασικά θέματα που ταλανίζουν την πολιτική σκηνή και την κοινωνία του Βόλου».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, προχώρησε στην ανάγνωση άλλων εγγράφων, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του αντιπροέδρου αρχικά του Δ.Σ. Γιάννη Μολοχίδη, που ζητούσε να γίνει ψηφοφορία για το ψήφισμα και, σε δεύτερο χρόνο την αποχώρηση των παρατάξεων του Μ. Πατσιαντά και του Π. Σκοτινιώτη. Η δε ΛΑΣ, δεν αποχώρησε, διότι ακολούθησε η συζήτηση των θεμάτων της αξιολόγησης των εργαζομένων και της πρότασης Σωματείων για λήψη μέτρων υπέρ των ανέργων και αποχώρησε, μετά τη συζήτηση των δύο αυτών θεμάτων.

«Δεν θα περάσει ο φασισμός»
Σε δήλωσή του, στη συνέχεια της συνεδρίασης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς, έκανε λόγο για προγραμματισμένη αποχώρηση των μειοψηφιών και διαμήνυσε ότι δεν θα αφήσει να καταστρατηγηθεί ο κανονισμός.

Όπως ανέφερε «ο κανονισμός καταστρατηγήθηκε λίγο την προηγούμενη συνεδρίαση και έγινε θέμα στα ΜΜΕ. Εάν δεν εφαρμόζουμε τους κανόνες πέφτουμε σε φαυλοκρατία και λαϊκισμό που τον είδαμε σε όλη του την έκφανση που είναι η άλλη όψη του φασισμού. Αυτός ο φασιστικός τρόπος που εφαρμόστηκε με την αποχώρηση των τριών μειοψηφιών δε θα περάσει. Είναι η αίσχιστη μορφή φασισμού. Φασιστόμουτρα είναι αυτοί που μας κατηγορήσανε και πρέπει να ντρέπονται και να μην διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους».
Ο Γ. Μουλάς δήλωσε ότι θα εφαρμοστεί ο κανονισμός και έκανε λόγο για μια δόση ηλιθιότητας συμβούλων, που παρασύρθηκαν για να αποχωρήσουν από γνωστούς τραμπούκους, όπως ανέφερε.

«Κανένας διαγωνισμός για παγκάκια»
Εκτός Ημερήσιας Διάταξης ήρθε προς συζήτηση το θέμα του διαγωνισμού για το παγκάκι της πόλης, το οποίο ο δήμαρχος απέσυρε, δηλώνοντας ότι τέτοιου είδους αναθέσεις σε φιλικά πρόσωπα δεν θα περάσει.
«Με την παρούσα Δημοτική Αρχή δεν θα γίνουν τέτοιοι διαγωνισμοί. Υπάρχουν στο ίντερνετ χιλιάδες παγκάκια, θα διαλέξουμε ένα και τελείωσε. Δεν υπάρχουν 6000 € για πέταμα», ήταν δήλωση του δημάρχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης