Ας μιλήσουμε ουσιαστικά για τις Tρικαλινές αστικές αναπλάσεις Ι – του Δημήτρη Παπαθανασίου Reviewed by Momizat on . jimpap17@yahoo.gr   Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το σημερινό σημείωμα αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησάκι του Αγιαμονιώτη ποταμού και κυρίω jimpap17@yahoo.gr   Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το σημερινό σημείωμα αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησάκι του Αγιαμονιώτη ποταμού και κυρίω Rating: 0

Ας μιλήσουμε ουσιαστικά για τις Tρικαλινές αστικές αναπλάσεις Ι – του Δημήτρη Παπαθανασίου

Ας μιλήσουμε ουσιαστικά για τις Tρικαλινές αστικές αναπλάσεις Ι – του Δημήτρη Παπαθανασίου

jimpap17@yahoo.gr  

«Κόντρα επίθεση»

Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το σημερινό σημείωμα αποτυπώνουν την κατάσταση που επικρατεί στο νησάκι του Αγιαμονιώτη ποταμού και κυρίως  εκείνου του τμήματος που γειτνιάζει με τον Μύλο και το πάρκο Ματσόπουλου. Ας μην μας προβληματίσει η μη αποξήλωση των κατασκευών των Ξωτικών, αποτελεί παράδοση να απομακρύνονται δύο μήνες μετά το πέρας του χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου.

Αλλού εστιάζεται το ζήτημα και θα αναρωτιέστε που. Μα φυσικά στην «αστική ανάπλαση» του χώρου αυτού που πραγματοποιήθηκε πριν από λιγότερο ένα έτος.

Αλήθεια βλέπετε εσείς καμία ανάπλαση ;;; Ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου στα μέσα του 2018 δρομολογούσε ένα έργο που είχε προϋπολογισμό 250.000 ευρώ και που θα ολοκληρώνονταν στις αρχές του 2019, και μέσα σε αυτό το διάστημα, μια σειρά έργων που θα συντελούνταν θα είχε ως στόχο να αναπλάσει και να αξιοποιήσει ένα ακόμη στολίδι των Τρικάλων, τον Αγιαμονιώτη ποταμό και τις όχθες του.

Το έργο αυτό λοιπόν περιλάμβανε την τοποθέτηση ενός τάπητα από βιομηχανικό μπετόν και όχι ειδικό ταρτάν μήκους 1.500 μέτρων και επιπλέον 500 μέτρα εναλλακτικών διαδρομών, την εγκατάσταση δημοτικού φωτισμού, κατασκευή στίβου άσκησης 628 τ.μ., γήπεδα βόλεϊ και τένις, μικρές αλέες φυτών και συστάδες δέντρων, τοποθέτηση κατασκευών για αναψυχή και ξεκούραση, ξύλινη περίφραξη στο σύνολο του χώρου του «νησιού» και κατασκευή ξύλινων εξεδρών δίπλα από τον ποταμό, δυο νέες μεταλλικές γέφυρες για περισσότερη σύνδεση της πόλης και της γειτονιάς με το «Νησάκι», καθαρισμό και συντήρηση των όχθεων του ποταμού και κατασκευή ξύλινων εξεδρών στα πρανή των όχθεων.

Τα πριν από λίγες ημέρες ληφθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα δεν αποτυπώνουν παρά ένα περιπατητικό διάδρομο, μερικά φωτιστικά σώματα, πολλά μπάζα, αδιαμόρφωτο χώρο πρασίνου, πολλά σκουπίδια και φυσικά τις παραμένουσες για 5 μήνες το χρόνο εγκαταστάσεις και μηχανήματα του Μύλου των Ξωτικών.

Αν αυτή η εικόνα λιγότερο ένα χρόνο μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών είναι αποτέλεσμα ενός έργου προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, σε μια περιορισμένης έκτασης  και σαφώς γεωχωροθετημένη περιοχή, για την οποία επί μία τριετία έγιναν αλλεπάλληλες συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο μέχρι να αποφασιστεί, τότε τρομοκρατούμαι με την εικόνα της ανάπλασης και των δύο παρόχθιων περιοχών του Ληθαίου, μήκους χιλιομέτρων στο κέντρο της πόλης και προϋπολογισμού μόλις 9 εκατομμυρίων ευρώ.

Όταν
και εφόσον, αν και ίσως, πιθανά υλοποιηθεί.

(αύριο έπεται και αποκαλυπτικότερη συνέχεια για άλλη «αστική ανάπλαση» των δημοτικών αρχών της τελευταίας 10ετίας)

(Η ιστοσελίδα ΤΡΙΚΚΗPRESS φιλοξενεί, αλλά δεν δεσμεύεται απαραίτητα από τα όσα διατυπώνει η στήλη και για αυτό παρέχει στους αναγνώστες τ

Σχόλια (4)

 • Κάτοικος περιοχης

  Να ξεκινήσω και να πω πως με τον κ. Παπαθανασίου μπορεί να είμαστε σε σχετικά διαφορετικό πολιτικό δρόμο, αλλά μετά από αυτό το άρθρο θα αρχίσω να βλέπω διαφορετικα τα άρθρα του όσον αφορά τα τοπικά δρωμενα. Όσα είπε για την περιοχή είναι αλήθεια. Καμία ανάπλαση ολοκληρωμένη. Μονάχα τα φώτα που έχουν μπει και αυτά όσο αντέξουν. Φύλαξη το βράδυ δεν υπάρχει. Το ταρτάν έχει κακοποιηθει και ήδη οι φθορες που έχει σε πολλά σημεία είτε από αστοχίες υλικού η κακομεταχειριση είναι παραπάνω από εμφανείς. Απαγορευτικες πινακίδες πουθενα οποίος θέλει μπαίνει με το αυτοκίνητό του και το μηχανάκι, – ακούει κανείς στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου ή μπαααααα… – καθαρισμός του ποτάμιου μονάχα πολύ κοντά στον χώρο διεξαγωγής του μυλου μια φορά τον χρόνο και παραπέρα τίποτα, περίφραξη μηδέν, γέφυρες αυτες που ήταν οι ξύλινες και όσο αντέξουν, και τα μπάζα και η πρασινάδα στο μέσον της διαδρομής να υπάρχουν και απλά να κόβονται αραιά και που για να λέμε ότι κάτι γίνεται….για λοιπές αθλοπαιδιες ούτε λόγος και προοπτική…Δενδροφυτευση μηδέν, το καλοκαίρι θα βαράει ο ήλιος στο κεφάλι τους αθλούμενους… Αλήθεια αληθεύει ότι ο Δημός είναι στα δικαστήρια με τον εργολάβο που ανέθεσε την ανάπλαση της περιοχής, και αν ναι, να υποθέσω ότι θα πρέπει να περιμένουμε χρόνια για να ξεμπλοκαρει πάλι, η να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας πριν τον επόμενο μύλο των ξωτικών…..
  Υ. Γ. Ευχαριστούμε πολύ και το trikkipress.gr γιατί είναι από τα λίγα μέσα που αναδεικνυει και τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής και δεν αναπαράγει μονάχα και αμασητα τα οποία δελτία τύπου σαν αλλά ηλεκτρονικά τοπικά Μ. Μ. Ε.

  Απάντηση
 • Απόστολος

  Σε όλα όσα αναφέρεται έχετε δίκιο. Εικόνα εγκατάλειψης μετά την υποτιθέμενη? Ολοκλήρωση του έργου. Να κάνει συνέδρια στον μύλο Ματσοπουλου για να πάρει την προεδρία της ΚΕΔΕ ήξερε ο κ. Παπαστεργιου, δεν είδα να τους ξεναγεί σε αυτόν τον «όμορφο» χωρο μετά την λήξη. Στην μαρκίζα όλα ωραία φαίνονται, αλλά μάλλον επειδή εμείς εδώ στην περιοχή δεν θέλουνε να αλλάξουμε την περιοχή που ασκούμε το εκλογικό μας δικαιώμα, φαίνεται δεν ενδιαφερουμε και πολύ τον κ. Δήμαρχο ώστε να περάσει μια μέρα και να μας ενημερώσει για την πορεία του έργου, η αν είναι έτοιμο να κόψει την κορδέλα και να φέρει και κάποιο ηλεκτρικό μέσο να κινείται εντός της διαδρομής…

  Απάντηση
 • Γιωργος

  Κ. Παπαθανασίου, έπρεπε να κάνετε κ μια βόλτα στην υποτιθέμενη περιπατητικη διαδρομή. Κακοτεχνίες, σκασμένο και κατεστραμμενη σε αρκετά σημεία από φορτηγά, αγροτικά αυτοκίνητα.Όποιος θέλει μπαίνει με το αυτοκίνητό του και φεύγει. Έτσι είναι τα πάρκα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις; φύλαξη υπάρχει το 24ωρο; Γι αυτά έχει κάποιος ευθύνη;

  Απάντηση
 • Κωνσταντινιδης Γ.

  Βλεπωντας την μακετα και το τι έχει γίνει όλον αυτόν τον καιρό, είναι να γελάς και να εκνευρίζεσαι ταυτόχρονα. Πετάξανε και καλά μια ανάπλαση, απλά για να βολευτεί το e trikala να κάνει business πιο εύκολα με τους εμπόρους για τον μύλο των ξωτικών. Μπαζωσανε και τσιμεντωσανε πόσα μέτρα πράσινο μπρος και πίσω από τον μύλο, και κατά τ άλλα μας κοροϊδεύει ο Παπαστεργιου ο Κωτουλας και ο Ραπτης για πράσινη ανάπτυξη και κουραφέξαλα.Ντροπη και μόνο ντροπή.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή