"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Αστυνομικοί η πλειοψηφία των θυμάτων στην Κωνσταντινούπολη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε τουλάχιστον 29 αυξήθηκαν οι νεκροί, από τους οποίους οι 27 αστυνομικοί, και 166 ακόμη τραυματίστηκαν από τη χθεσινοβραδινή διπλή βομβιστική επίθεση έξω από το στάδιο της Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Η πρώτη έκρηξη έγινε από παγιδευμένο όχημα έξω από το γήπεδο και μετά από 45 δευτερόλεπτα ακουλούθησε η δεύτερη, την οποία προκάλεσε ένας βομβιστής-καμικάζι που ανατινάχθηκε στο πάρκο Ματζκά, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, δήλωσε ότι οι 17 τραυματίες χρειάστηκαν χειρουργίο και έξι βρίσκονται στην εντατική.

Ιατροδικαστές στο σημείο της μία έκρηξης Ιατροδικαστές στο σημείο της μία έκρηξης | AP Photo

Σε δέκα συλλήψεις προχώρησαν οι τουρκικές αρχές με βάση στοιχεία του οχήματος στο οποίο ήταν παγιδευμένες οι εκρηκτικές ύλες.

Από την πλευρά του ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «τρομοκρατική» την επίθεση, επισημαίνοντας ότι στόχευε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό θυμάτων.

«Μια τρομοκρατική επίθεση εξαπολύθηκε εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας μας και των πολιτών μας. Έχει γίνει κατανοητό ότι οι εκρήξεις που συνέβησαν μετά την λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα της Μπεσίκτας με την Μπούρσασπορ και είχε ως στόχο να προκαλέσει τις μεγαλύτερες δυνατές απώλειες», είπε.

Πολλά ασθενοφόρα στην περιοχή περιμετρικά του σταδίουΠολλά ασθενοφόρα στην περιοχή περιμετρικά του σταδίου | AP Photo/Halit Onur Sandal

Τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που καταδίκασε τις επιθέσεις.

Σε ανάρτηση του στο twitter γράφει: «Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης