Αυξάνουν οι τιμές των διαμερισμάτων – Kινούνται ανοδικά παρά την υγειονομική κρίση Reviewed by Momizat on . Παρά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία οι τιμές των ακινήτων συνέχισαν να αυξάνονται και στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης Παρά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία οι τιμές των ακινήτων συνέχισαν να αυξάνονται και στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης Rating: 0

Αυξάνουν οι τιμές των διαμερισμάτων – Kινούνται ανοδικά παρά την υγειονομική κρίση

Αυξάνουν οι τιμές των διαμερισμάτων – Kινούνται ανοδικά παρά την υγειονομική κρίση

Παρά την κρίση που έχει προκαλέσει η πανδημία οι τιμές των ακινήτων συνέχισαν να αυξάνονται και στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο τρίτο τρίμηνο του έτους οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 3,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο πέρυσι.

Ετσι κατά μέσο όρο από την αρχή του έτους η άνοδος των τιμών διαμορφώνεται στο 4,6%. Η αύξηση αυτή προστίθεται σε αυτήν του 2019 όπου οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 7,2%.

Πιο αναλυτικά, η αύξηση των τιμών το γ’ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 ήταν 4,2% για τα «νέα» διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 2,6% για τα «παλαιά», δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το 2019 ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών για τα «νέα» και τα «παλαιά» διαμερίσματα ήταν 7,7% και 6,9% αντίστοιχα.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι οι τιμές των διαμερισμάτων το γ’ τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019 αυξήθηκαν κατά 5,6% στην Αθήνα, 4,3% στη Θεσσαλονίκη και 1,5% στις λοιπές περιοχές της χώρας, ενώ οριακή μείωση κατά 0,3% καταγράφηκε στις άλλες μεγάλες πόλεις.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το 2019 η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2018 ήταν 10,5%, 6,9%, 4,5% και 3,7% αντίστοιχα.

Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το γ’ τρίμηνο του 2020 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν αυξημένες κατά 3,4% σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2019, ενώ, με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το 2019 η μέση ετήσια αύξηση διαμορφώθηκε σε 7,4%.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή