"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Αφιέρωμα στη θεατρική διαδρομή του Λευτέρη Βογιατζή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θα συμπλήρωνε σήμερα τα 70 του χρόνια ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Λευτέρης Βογιατζής. Είχε γεννηθεί στις 12 Οκτωβρίου του 1944, την ημέρα που έφυγαν οι Γερμανοί από την Αθήνα, γι’ αυτό τον βάφτισαν Λευτέρη. Εφυγε από τη ζωή την άνοιξη του 2013.

Το θέατρο που έφτιαξε όμως, σχεδόν με τα χέρια του, συνεχίζει, στην ίδια κατεύθυνση, με τα ίδια οράματα. Και σήμερα, σ’ αυτόν τον ίδιο χώρο, στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων, που διαμόρφωσε θεατρικά πολλές γενιές θεατών και ηθοποιών, εγκαινιάζεται ένα ιδιαίτερο αφιέρωμα με φόντο τη διαδρομή του και τη διαδρομή του Θεάτρου της Οδού Κυκλάδων. Απόψε στις 7 μ.μ. εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Το μικρό/μεγάλο θέατρο» στο φουαγιέ του θεάτρου σε επιμέλεια Νίνας Κασσιανού. Το ίδιο βράδυ θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ που έφτιαξαν με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Βογιατζή οι Ηλίας Γιαννακάκης, Κατερίνα Ευαγγελάκου, Μάνθος Σαντοριναίος και Γιώργος Σκεύας (προβολές που θα επαναληφθούν και στις 13 και 14/10).

Το πρόγραμμα στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων είναι γεμάτο. Ηδη παρουσιάζεται η παράσταση «Ραμόνα travel – Η γη της καλοσύνης» σε σκηνοθεσία Γιάννη Σκουρλέτη, με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στον κεντρικό ρόλο. Τον Νοέμβριο θα ξαναδούμε «Το θείο τραγί» που σκηνοθέτησε το καλοκαίρι για το Φεστιβάλ Αθηνών ο Αρης Μπινιάρης, ενώ από τη νέα χρονιά καινούργια έργα θα σκηνοθετήσουν ο Αργύρης Πανταζάρας (ένα έργο βασισμένο στον «Ακατονόμαστο» του Σάμιουελ Μπέκετ) και ο Δημήτρης Καρατζάς (το έργο «Φαέθων» του Δημήτρη Δημητριάδη). Και έπεται συνέχεια έως το τέλος της σεζόν.

Από τις 20 Οκτωβρίου αρχίζουν βραδιές ποίησης και αναγνώσεις λογοτεχνικών κειμένων με τίτλο «Κάποιες Δευτέρες διαβάζουμε…», με πρώτο αναγνώστη τον Μένη Κουμανταρέα.

Της Όλγας Σέλλα

(Η Καθημερινή)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης