Αφρικανικοί φόροι Reviewed by Momizat on .   Ραγίζουν καρδιές οι εκκλήσεις κυβερνητικών παραγόντων που καλούν το εμβρόντητο πόπολο να καταβάλει εγκαίρως τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ για να μανταριστεί κατά   Ραγίζουν καρδιές οι εκκλήσεις κυβερνητικών παραγόντων που καλούν το εμβρόντητο πόπολο να καταβάλει εγκαίρως τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ για να μανταριστεί κατά Rating: 0

Αφρικανικοί φόροι

Αφρικανικοί φόροι

 

Ραγίζουν καρδιές οι εκκλήσεις κυβερνητικών παραγόντων που καλούν το εμβρόντητο πόπολο να καταβάλει εγκαίρως τις δόσεις του ΕΝΦΙΑ για να μανταριστεί κατά το δυνατόν η μαύρη τρύπα των εσόδων. Παραβλέπουν προφανώς ότι μια αιμοδιψής συμμορία Αφρικανών στέλνει τα οδυνηρά μπιλιετάκια στα σπίτια μας με απώτερο στόχο την κατάσχεσή τους. Δεν παραλογίζομαι, κάθε άλλο. Θυμίζω απλώς πώς αντιμετώπιζαν οι αρχηγοί των κομμάτων της συγκυβέρνησης τα αντίστοιχα προσκλητήρια των Σαμαροβενιζέλων, οίτινες επινόησαν το επάρατο χαράτσι μέσω ΔΕΗ, που εξελίχθηκε στον πασιδήλως άδικο φόρο.

Ο καημένος Πάνος Καμμένος βγήκε στα κάγκελα το 2014: «Δεν μπορεί να μιλάμε για φορολογία, η οποία είναι παράνομη και αντισυνταγματική. Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος που οι Ελληνες δεν πρέπει να πληρώσουν. Τον αντέγραψαν, λέει, από τη Ρουάντα. Είναι δικαίωμά τους στη Ρουάντα να κάνουν αυτό που θέλουν και ο λαός της χώρας να αντιστέκεται. Αλλά στην Ελλάδα δεν μπορεί η ιδιωτική περιουσία να καταργείται» είχε δηλώσει τότε έμπλεος οργής.

Υπογράμμισε δε με περισσή αγανάκτηση: «Ετσι όπως μπαίνει ο φόρος που μπαίνει σε ακίνητα, ιδίως άνευ εισοδήματος, είναι φόρος που έχει σκοπό τη δήμευση της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων. Αυτόν τον φόρο δεν πρέπει να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός. Είναι αντίθετος και με το ευρωπαϊκό δίκαιο». Αίφνης ο ΕΝΦΙΑ γίνεται δικαιότερος, καθότι πια δικός μας, αλλά οι τσέπες του κοσμάκη είναι πανί με πανί και το ταμείον προβλέπεται να παραμείνει μείον.

Αναφανδόν εναντίον της καταβολής του αποδιοπομπαίου φόρου είχε ταχθεί λίγους μήνες νωρίτερα στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά και ο Αλέξης Τσίπρας. «Εμείς δεν κάνουμε επικοινωνιακή πολιτική της φανφάρας. Εχουμε πει με ευθύτητα ότι δεν θα πληρώσουμε για λόγους παραδειγματικούς το χαράτσι» είχε τονίσει απευθυνόμενος στη Μάγδα Τσέγκου.

Νουνεχής και ορθόβουλος, συνέχισε κομπορρημονών με την αυθάδεια του νεαρού αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Σε ό,τι με αφορά προτίθεμαι, και θα το κάνω, να καταθέσω τον λογαριασμό του ηλεκτρικού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων υπέρ της ΔΕΗ και το μέρος που σχετίζεται με το χαράτσι θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ, σε αυτόν τον οργανισμό που έχει βοηθήσει τόσους νέους ανθρώπους».

Το δημοσιογραφικό δαιμόνιο δεν μπορούσε να μην εντρυφήσει στα κιτάπια του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων. «Στη μεγάλη τους πλειονότητα οι δωρεές που κατατίθενται στους τραπεζικούς μας λογαριασμούς είναι ανώνυμες, ενώ από τον έλεγχο των αρχείων για τις επώνυμες καταθέσεις δεν προέκυψε κατατεθειμένη μέχρι σήμερα δωρεά από τον κ. Αλέξη Τσίπρα» απάντησαν οι υπεύθυνοι του ΚΕΘΕΑ.

Αναυδο είχε αφήσει το φιλοθέαμον κοινό του Αυτιά ο Αλέξης, κατακεραυνώνοντας τους επικριτές του: «Με μένα την πάτησαν γιατί απλούστατα μένω στο νοίκι». Επρεπε όμως να φανεί ένθερμος υποστηρικτής του κινήματος «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω». Αδραξε την ευκαιρία σε συνέντευξη στον Σταύρο Θεοδωράκη -τις εποχές που έσωζε ακόμα το ρεπορτάζ και όχι τη χώρα- να εξομολογηθεί: «Για ένα μικρό ακίνητο που μου κληροδότησαν οι γονείς μου δεν πρόκειται να καταβάλω τον φόρο». Ας μη συζητήσουμε καλύτερα την περιλάλητη κατάργησή του. Αρχίζω να ανησυχώ, καθώς οι ένοικοι του Μαξίμου αυτοτρολάρονται τόσο πολύ που θα αχρηστεύσουν στο τέλος και αυτήν την ίδια τη σάτιρα.

Συντάκτης:

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή