"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Βασίλης Κρανιάς: Είμαι ένας από σας και θα δώσω τον εαυτό μου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με βασικό μήνυμα «είμαι ένας από σας» ο Βασίλης Κρανιάς κατέρχεται υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Επανεκκίνηση Τώρα του Δημήτρη Παπαστεργίου στη Δημοτική Ενότητα Μεγάλων Καλυβίων. Παρότι είναι νέος έχει να επιδείξει μια πλούσια δράση στα κοινά. Από τον συνδικαλισμό (είναι Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Τεχνολόγων Γεωπόνων (Π.Ε.Π.ΤΕ.Γ) του τοπικού τμήματος ΛΑΡΙΣΑΣ), μέχρι την πολιτική αφού είναι πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Τρικάλων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Κρανιάς είναι πτυχιούχος ΤΕ Γεωπόνος και εργάζεται από το 2006 στον ιδιωτικό τομέα, συγχρόνως είναι και παραγωγός αγροτικών προϊόντων.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

-Κύριε Κρανιά, ποιοι ήταν οι λόγοι που κατεβήκατε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό Επανεκκίνηση ΤΩΡΑ του Δημήτρη Παπαστεργίου;

Η ενασχόλησή μου με τα κοινά είναι μέρος της φύσης μου. Από μικρό παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να είμαι ενεργός. Να θέλω κι εγώ να συνεισφέρω, με όλες μου τις δυνάμεις, σ’ αυτό που ονομάζεται κοινωνικό σύνολο. Κι αυτό κάνω με συνέπεια εδώ και καιρό. Είτε στο Εργατικό Κέντρο, είτε  ως πρόεδρος των Τεχνολόγων Γεωπόνων, είτε ως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ. Τρικάλων, είτε ως απλός πολίτης και επαγγελματίας.  Με βάση αυτή την προτεραιότητά μου δεν ήταν δύσκολο για μένα να πω το ναι στην τιμητική πρόταση του Δημήτρη Παπαστεργίου και να κατέβω ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα, στον τόπο που γεννήθηκα, ζω, δραστηριοποιούμαι και αγαπώ. Τη Δημοτική Ενότητα Μεγάλων Καλυβίων, όπου θέλω να επιστρέψω με προσφορά  στον κάθε άνθρωπο,  την αγάπη που όλα αυτά τα χρόνια μου έδειξαν συγχωριανοί και  οι συνδημότες μου.

-Ως προς το τελευταίο ήταν έκπληξη ανακοίνωση ότι θα είστε υποψήφιος στη Δημοτική Ενότητα Μεγάλων Καλυβίων δεδομένου ότι η δραστηριότητά σας ξεφεύγει από τα στενά όρια του πρώην δήμου Μεγάλων Καλυβίων.

Όπως ήδη σας είπα, προτεραιότητά μου είναι να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα, μεγάλωσα, έμαθα τα πρώτα γράμματα, ζω και αγαπώ. Στην Αγία Κυριακή, τα Μεγάλα Καλύβια και το Γλίνος. Θέλω να κάνω την καθημερινότητα  ακόμη και καλύτερη και με βάση και την επιστημονική μου ιδιότητα, μπορώ να συμβάλω καθοριστικά στην ανάπτυξη ενός νέου αγροδιατροφικού μοντέλου το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας Μεγάλων Καλυβίων και όχι μόνο. Ωστόσο, πέρα από την προτεραιότητά μου που είναι η Δημοτική Ενότητα Μεγάλων Καλυβίων, όπως ξέρετε διεκδικώ και τη ψήφο των φίλων μου από τις υπόλοιπες δημοτικές ενότητες του δήμου Τρικκαίων. Είναι η λεγόμενη εξωτερική  ψήφος με την οποία ευελπιστώ να με τιμήσουν αξιολογώντας τη συνέπεια λόγων και πράξεων αλλά και τη διάθεσή μου, ως νέος άνθρωπος να συνεισφέρω στην προσπάθεια του Δημήτρη Παπαστεργίου να πάμε τα Τρίκαλα ακόμη πιο μπροστά. Και όσοι με γνωρίζουν, από την επαγγελματική και κοινωνική μου δράση, ξέρουν ότι ξέρω να επιστρέφω περισσότερη αγάπη και ενδιαφέρον απ’ ότι εισπράττω.

Ξέρετε κύριε Κρανιά, γίνεται μεγάλη συζήτηση τελευταία για την ανισορροπία μεταξύ επικοινωνίας και καθημερινότητας από τη νυν δημοτική αρχή. Εσείς πως το σχολιάζετε;

Θεωρώ ότι η όποια κριτική είναι ευπρόσδεκτη εφόσον είναι καλοπροαίρετη και δεν κρύβει σκοπιμότητες. Επίσης, κατανοώ την ανάγκη των υπόλοιπων συνδυασμών να κάνουν αντιπολίτευση. Ωστόσο είναι τουλάχιστον άδικο να μην αναγνωρίζεται το σπουδαίο έργο που επιτέλεσε ο δήμαρχός μας Δημήτρης Παπαστεργίου και η δημοτική ομάδα συνολικά, στην προβολή της πόλης και του δήμου μας. Εκτός του ότι τα Τρίκαλα κατάφεραν μέσα σε λίγα μόνο χρόνια να γίνουν ο αγαπημένος προορισμός μικρών και μεγάλων, να ενισχύσουν την τοπική τους οικονομία μέσω του τουρισμού και να επανεκινήσουν την τοπική αγορά, πέτυχαν κάτι ακόμα πιο σπουδαίο. Να κατακτήσουν τη φήμη μιας έξυπνης και καινοτόμας πόλης που όχι μόνο βλέπει εμπρός, αλλά και ζει πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή της. Από τον Guardian ως την μικρότερη ιστοσελίδα της πιο απομακρυσμένης περιοχής της Ελλάδας, τα Τρίκαλα αναφέρονται ως η πόλη που θα ήθελες να ζεις.

Ως προς την καθημερινότητα, ξέρετε ο αγώνας είναι διαρκής και αδυσώπητος. Η δημοτική αρχή του κ. Παπαστεργίου είχε να αντιμετωπίσει μια σειρά παθογένειες τα προηγούμενα χρόνια. Από τα οικονομικά, μιας και επί ημερών του εφαρμόστηκε το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο, μέχρι τις νοοτροπίες που δύσκολα αλλάζουν. Τα προηγούμενα χρόνια έγιναν πολλά. Τα επόμενα τέσσερα χρόνια που ελπίζω να μας εμπιστευθούν οι συνδημότες μας, θα γίνουν ακόμη περισσότερα προς όφελος της πόλης και των Τρικαλινών.

Ως προς το σύνθημα «νίκη από την πρώτη Κυριακή» πιστεύετε ότι είναι εφικτό με την πληθώρα των υποψηφίων που υπάρχουν;

Γνωρίζω από εκλογές και ξέρω την ανθρωπογεωγραφία του Δήμου Τρικκαίων. Οι Τρικαλινοί θέλουν να συνεχιστεί το έργο του Δημήτρη Παπαστεργίου. Θέλουν μια ομάδα νέων κυρίως ανθρώπων, να συνεχίσει να ξαφνιάζει ευχάριστα την Ελλάδα και όχι μόνο. Εναπόκειται σε μας, σ’ όλους τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους να δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο λεπτό, για να στείλουμε το μήνυμα της νίκης σ’ όλο το Δήμο. Και είμαι βέβαιος ότι αυτό το μήνυμα θα φέρει και τη νίκη από την πρώτη Κυριακή γιατί το αξίζει ο δήμαρχος και γιατί έτσι θα αποφύγουμε τη δυσλειτουργία που συνεπάγεται η έλλειψη απόλυτης πλειοψηφίας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

-Τελειώνοντας κ. Κρανιά ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας;

Δεν μου αρέσουν τα βαρύγδουπα μηνύματα και δεν ταιριάζουν αυτά στους ανθρώπους της γενιάς μου. Θέλω να απευθύνω σ’ όλους ένα κάλεσμα να έρθουν να ψηφίσουν και να επιλέξουν εκείνους που θεωρούν ικανότερους και αποτελεσματικότερους. Εκείνους που μπορούν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες τους. Εκείνους που ξέρουν ότι θα τους έχουν και την επόμενη μέρα δίπλα τους. Αυτό που θέλω να πω στους συνδημότες μου είναι πως ειμαι ένας  απ’ σας και πως αν με τιμήσετε με τη ψήφο σας και μου δώσετε τη δύναμη να σας εκπροσωπήσω, θα δώσω τον εαυτό μου να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας. Ελπίζω να με τιμήσουν με τη ψήφο τους και να είναι βέβαια ότι θα σταθώ με την καρδιά και όλες τις δυνάμεις δίπλα τους.

EΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης