Βόρεια Μακεδονία: Απαγορεύεται από σήμερα η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας Reviewed by Momizat on . Απαγορεύεται από σήμερα, επισήμως, η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας από τη Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη ανάμεσα στην Ε Απαγορεύεται από σήμερα, επισήμως, η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας από τη Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη ανάμεσα στην Ε Rating: 0

Βόρεια Μακεδονία: Απαγορεύεται από σήμερα η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας

Βόρεια Μακεδονία: Απαγορεύεται από σήμερα η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας

Απαγορεύεται από σήμερα, επισήμως, η χρήση του Ήλιου της Βεργίνας από τη Βόρεια Μακεδονία, όπως προβλέπεται στη συμφωνία των Πρεσπών που υπεγράφη ανάμεσα στην Ελλάδα και την γειτονική χώρα.

Η συμφωνία των Πρεσπών προέβλεπε εξάμηνη μεταβατική περίοδο πριν τεθεί σε ισχύ σήμερα η απαγόρευση, όπως αναφέρει το lider.mk. Στη συμφωνία τονίζεται μάλιστα ότι ο Ήλιος της Βεργίνας είναι μέρος της αρχαίας ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Το σύμβολο του Ήλιου της Βεργίνας χρησιμοποίησε για πρώτη φορά η γειτονική χώρα, για αλυτρωτικούς λόγους, στην πρώτη της σημαία. Με βάση τη συμφωνία των Πρεσπών , η Βόρεια Μακεδονία πρέπει να αφαιρέσει τη σημαία και τις αλυτρωτικές αναφορές από μνημεία, βιβλία, ιδρύματα και δημόσιους χώρους.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια (2)

 • Jim Riflevinegar

  Στα “ψιλά” η είδηση,αύριο δεν θα”παίζει”πουθενά.Τι γλέντια θα ζούσαμε εάν στην συμφωνία ήταν, να εξέλθει ο σταυρός από την Ελληνική σημαία.
  Ίσως στην άλλη ζωή,όταν τρώμε τα πιλάφια(ελπίζω μπασμάτι) και απολαμβάνουμε ποικιλοτρόπως, τα …ουρί.

  Απάντηση
 • Χ.Κ

  Το σύμβολο της ελληνικής σημαίας ο σταυρός της ορθόδοξης χριστιανοσύνης μας δεν κολλάει στο σχόλιο και στο σκοπιανό ζήτημα.
  Κακώς μερικοί θέλουν να τοποθετούνται λάθος σαν πληρωμένα παπαγαλάκια.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή