Γέφυρα ζωής για τα όργανα 53χρονου Βολιώτη Reviewed by Momizat on . Ζωή σε τρεις συνανθρώπους του έδωσε ο 53χρονος Βολιώτης Απόστολος Θεοδώρου , ο οποίος χθες τα ξημερώματα υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου σε λήψη οργάνων από δύο Ζωή σε τρεις συνανθρώπους του έδωσε ο 53χρονος Βολιώτης Απόστολος Θεοδώρου , ο οποίος χθες τα ξημερώματα υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου σε λήψη οργάνων από δύο Rating: 0

Γέφυρα ζωής για τα όργανα 53χρονου Βολιώτη

Γέφυρα ζωής για τα όργανα 53χρονου Βολιώτη

Ζωή σε τρεις συνανθρώπους του έδωσε ο 53χρονος Βολιώτης Απόστολος Θεοδώρου , ο οποίος χθες τα ξημερώματα υποβλήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου σε λήψη οργάνων από δύο ομάδες γιατρών που ήρθαν η μία από το Λαϊκό Νοσοκομείο Αθήνας και η δεύτερη από το Νοσοκομείο του Άαχεν της Γερμανίας. Τελικά τα όργανα που πάρθηκαν από τον συμπολίτη του οποίου ο εγκεφαλικός θάνατος διαπιστώθηκε πριν μερικές ημέρες και ενώ είχε προηγηθεί ολιγοήμερη νοσηλεία του στο Νοσοκομείο μετά από σοβαρό πρόβλημα υγεία, ήταν το ήπαρ και οι δύο νεφροί. Το ήπαρ πήγε στο Λαϊκό Νοσοκομείο για να γίνει μεταμόσχευση σε πάσχοντα και οι δύο νεφροί στη Γερμανία επίσης για μεταμόσχευση σε εκεί πάσχοντες.

Αξίζει να αναφερθεί πως η οικογένεια του 53χρονου μόλις της ανακοινώθηκε από τους γιατρούς ότι το αγαπημένο τους πρόσωπο ήταν κλινικά νεκρό, βρήκαν τα αποθέματα γενναιότητας και ανθρωπιάς και ενδιαφέρθηκαν για να προχωρήσει η δωρεά οργάνων γνωρίζοντας τη μεγάλη έλλειψη που υπάρχει και πόσο σημαντικά θα είναι για άλλους συνανθρώπους μας αυτά τα θεία δώρα. Η γέφυρα ζωής στήθηκε τελικά χθες στο Νοσοκομείο με τη διαδικασία της λήψης των οργάνων να ξεκινάει στις 4.30 το πρωί από τους Έλληνες γιατρούς, ενώ στις 6.30 τα ξημερώματα κατέφθασαν και οι γιατροί από το Άαχεν της Γερμανίας. Οι γιατροί ανέφεραν πως «η λήψη των οργάνων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Το ήπαρ πήγε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και οι δύο νεφροί στη Γερμανία». Παράλληλα ευχαρίστησαν την οικογένεια του 53χρονου για την ανθρωπιά που επέδειξαν με την απόφασή τους για τη δωρεά οργάνων από τον συμπολίτη μας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή