"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Γιάννης Αντετοκούνμπο: MVP της σεζόν 2019/20 ο Greek Freak

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν αναδείχθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που έγινε μόλις ο τρίτος ξένος στην ιστορία της αμερικανικής Λίγκας με διαδοχικές κατακτήσεις προσωπικών τίτλων!

Έτσι έρχεται μετά από τον Τιμ Ντάνκαν (Παρθένες Νήσοι, 2001/02 και 2002/03) και τον Στιβ Νας (Καναδάς, 2004/05 και 2005/06) για να κατακτήσει το συγκεκριμένο βραβείο σε διαδοχικές χρονιές. Προηγουμένως ο Αντετοκούνμπο είχε αναδειχθεί κορυφαίος αμυντικός της κανονικής περιόδου. Ο Έλληνας διεθνής οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στο καλύτερο ρεκόρ σε όλο το ΝΒΑ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Τα «Ελάφια» είχαν 56 νίκες και 17 ήττες, με το ποσοστό επιτυχίας του να αγγίζει το 77%.

Ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς έγινε o 12ος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος που έκανε το «Back to back» στους τίτλους του MVP, αλλά μόλις ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του NBA, μετά τους Μάικλ Τζόρνταν (1988) και Χακίμ Ολάζουον (1994) που κατέκτησε την ίδια σεζόν το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, αλλά και του κορυφαίου αμυντικού, με την ψηφοφορία να έχει ολοκληρωθεί πριν την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Παράλληλα, έγινε ο πρώτος Ευρωπαίος παίκτης που κατέκτησε δεύτερο τίτλο MVP, ενώ μαζί με τους Καρί΄μ Αμπντούλ Τζαμπάρ και ΛεΜπρον Τζέιμς είναι οι μόνοι αθλητές στην ιστορία του NBA που κατέκτησαν περισσότερους από έναν τίτλο MVP σε ηλικία 25 ετών.

Ο Αντετοκούνμπο έλαβε 85 από τις 101 ψήφους «πρώτης θέσης» και κέρδισε συνολικά 962 πόντους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης