Γιάννης Τσιρώνης από τα Τρίκαλα για το φράγμα Μεσοχώρας : “Θα γκρεμιστεί , δεν θα γκρεμιστεί….. αλλά κάτι πρέπει να γίνει .… ” Reviewed by Momizat on . Κανένα νεότερο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού έργου του Φράγματος Μεσοχώρας δεν κόμισε στα Τρίκαλα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργεια Κανένα νεότερο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού έργου του Φράγματος Μεσοχώρας δεν κόμισε στα Τρίκαλα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργεια Rating: 0

Γιάννης Τσιρώνης από τα Τρίκαλα για το φράγμα Μεσοχώρας : “Θα γκρεμιστεί , δεν θα γκρεμιστεί….. αλλά κάτι πρέπει να γίνει .… ”

tsironis

Κανένα νεότερο σε ό,τι αφορά τη λειτουργία του Υδροηλεκτρικού έργου του Φράγματος Μεσοχώρας δεν κόμισε στα Τρίκαλα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Τσιρώνης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως “υπάρχουν κάποιες υποδομές που έχουν κατασκευαστεί και είμαστε στη φάση της διερεύνησης, μέσω μιας σοβαρής μελέτης…”.

Εμφάνιση PB076434.JPG

“Θα γκρεμιστούν, δεν θα γκρεμιστούν… αλλά κάτι πρέπει να γίνουν;… ”, αναρωτήθηκε ο κ. Τσιρώνης, προσθέτοντας πως “δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουνε τι θα γίνουν αυτά τα έργα που έχουν προχωρήσει”, δηλώνοντας μάλιστα ότι δέχεται παράπονα από δημάρχους -αναφέροντας τον δήμαρχο Αργιθέας- ότι “μ’ αυτές τις υποδομές κινδυνεύουν να γίνουν καταστροφές”.

Αναφερόμενος και στην εκτροπή του Αχελώου, πρόσθεσε, εμφαντικά, ότι “είμαστε εξόχως επιφυλακτικοί, θεωρώντας ότι δεν είναι μια λύση αλλά μία ομηρία για τον κάμπο σε νερό, που πιθανά αύριο να είναι πάρα πολύ ακριβό…”, εκτιμώντας ότι “ο κάμπος μπορεί και πρέπει να γίνει αυτάρκης” τόσο υδατικά όσο και ενεργειακά.

Εμφάνιση 20151107_144012.jpg

Ειδική αναφορά, σε δηλώσεις του, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός, στον αγροτικό τομέα, λέγοντας πως “ξέρουμε τα προβλήματα και στη Θεσσαλία και έχουμε υποχρεωθεί να πάρουμε δυσάρεστα μέτρα, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι στο μέλλον θα έχουμε αντίστοιχα μέτρα στήριξης των αγροτών, έτσι ώστε ο αγροτικός τομέας να γίνει η ατμομηχανή ανάπτυξης στη χώρα μας”.

Επίσης, εκτίμησε ως προοπτικές ανάπτυξης της Θεσσαλίας εκτός από τον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό, τόσο την ολοκλήρωση του Άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε-65 όσο και την ανάπτυξη ενεργειακών μονάδων βιαερίου και βιομάζας, παράγοντας ενέργεια από κτηνοτροφικά υποπροϊόντα.

Εμφάνιση PB076435.JPG

Τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής υποδέχθηκε -παρουσία της βουλευτού Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτας Δριτσέλη- ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας, όπου -σε σύσκεψη- δέχθηκε τις απόψεις και προτάσεις δημάρχων και εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε θέματα περιβάλλοντος, ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, δασών και υδάτων, ενώ αργά το μεσημέρι επισκέφθηκε και την Κρατική Βιομηχανία Ξύλου Καλαμπάκας, όπου συζήτησε με εργαζόμενους και δασικούς φορείς.

ert.gr

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή