"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Γιατί ενοχλείστε κ. Μητσοτάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λόρεν Κασοπούλου – Γραμματέας Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ

Στην τελευταία προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή- που προκάλεσε το Κίνημα Αλλαγής με την Φώφη Γεννηματά- για την πανδημία, ο κ. Μητσοτάκης ενοχλήθηκε από την κριτική της προέδρου μας.


Τι ζητάει ακριβώς ο κ. Πρωθυπουργός ; Να απεμπολήσουμε το θεσμικό μας ρόλο ως αντιπολίτευση; Γιατί ενοχλείται; Πιστεύει ότι όλα, τα πράττει σωστά? Τότε γιατί στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, παρά τη πρωτοφανή επικοινωνιακή στήριξη, χάνει τέσσερις μονάδες ?


Η προσπάθεια να μας ταυτίσει με το ΣΥΡΙΖΑ για να ερεθίσει τα ανακλαστικά όσων είναι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιάνει. Γιατί η δική μας κριτική βασίζεται σε τεκμηριωμένες και ρεαλιστικές προτάσεις και τις κάναμε εγκαίρως .

Δεν μας άκουσαν. Γι αυτό έχουμε δικαίωμα τώρα που δυστυχώς για άλλη μια φορά δικαιώνονται οι θέσεις μας να το επισημάνουμε.


Ας καταλάβουν και οι δύο ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν ετεροπροσδιορίζεται . Έχει την δική του πολιτική αντίληψη, τον δικό του ιδεολογικό προσανατολισμό, την δική του φωνή και θα συνεχίσει να αντιπολιτεύεται με βάση το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Μας είναι αδιάφορο ποιόν ευνοεί η πλήττει η κριτική μας μεταξύ των δύο .
Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση δεν έκανε ό,τι καλύτερο για τους πολίτες, με την διαχείριση της πανδημίας στο δεύτερο και τρίτο κύμα, και έχουμε χρέος να το αναδείξουμε μήπως αλλάξει πλεύση..
Στην κατάταξη του Bloomberg για την αντιμετώπιση της πανδημίας –

  • Η Ελλάδα έπεσε 20 θέσεις , η χώρα μας 23 η στους 27 της Ευρώπης
  • Στη διενέργεια τεστ η Ελλάδα είναι στις τελευταίες θέσεις με την Κύπρο να πραγματοποιεί 12 φορές περισσότερα τεστ από τη χώρα μας και την Αυστρία 9 φορές
    -Στον ημερήσιο αριθμό θανάτων από covid-19 η Ελλάδα είναι σταθερά στην 1η θέση, 20% σχεδόν πάνω από το μέσο ευρωπαϊκό όρο.

  • O Πρωθυπουργός στις 12 Ιανουαρίου είχε πει ότι τέλη Μαρτίου θα έχουν γίνει 4 εκατομμύρια και πλέον εμβολιασμοί, κάτι που δεν έγινε.
    Με ποια στοιχεία το έλεγε; Είναι δυνατόν να διαψεύδεται με τόσο ηχηρό τρόπο ένας πρωθυπουργός, τη στιγμή που η χώρα μας είναι στο 30% κάτω από το μέσο όρο της Ε.Ε. σε αριθμό ημερήσιων δόσεων ανά 100 άτομα;

  • Είμαστε το μοναδικό κόμμα που πήρε την ευθύνη και καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για το ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές από το Φθινόπωρο και επισημάναμε το αδιέξοδο των οριζόντιων μέτρων.
  • Από το Μάρτιο του 20 προτείναμε να κινηθούμε με περισσότερα
  • τεστ και την ανάπτυξη μηχανισμών ιχνηλάτησης και απομόνωσης του ιού. Μας χλεύαζαν.
  • Τώρα τις υιοθετούν.
  • Προτείναμε Ενιαίο συντονιστικό κέντρο, Όχι μικτά νοσοκομεία, Άμεση ενίσχυση του προσωπικού του ΕΣΥ, Αύξηση των αμοιβών των γιατρών κι όχι να υπάρχουν απλήρωτες εφημερίες, Ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά των υγειονομικών.
  • Επιτάχυνση των εμβολιασμών
  • Από το Μάρτιο του 20 προτείναμε να επενδύσουμε ενισχύοντας την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και να φτάσουμε με κινητά συνεργεία στα σπίτια των ασθενών.
  • Πολύ νωρίς επισημάναμε την αξία των ανοιχτών δεδομένων και το χτίσιμο σχέσεων αξιοπιστίας μεταξύ κράτους – πολιτών .Επιλέχτηκε να είναι μη προσβάσιμο το σύνολο των στοιχείων ακόμη κι από την επιτροπή των ειδικών.
  • Αποτέλεσμα η απώλεια εμπιστοσύνης των πολιτών στο σύστημα διαχείρισης και εφαρμογής των μέτρων.
  • Στην Οικονομία η κυβέρνηση απέτυχε στην στήριξη των επιχειρήσεων και εργαζομένων. Εστίαση, λιανεμπόριο βιοτεχνίες εκπέμπουν δραματικό SOS. Τα μέτρα ήταν ανεπαρκή. Ένα στοιχείο το αποδεικνύει . 18.589 επιχειρήσεις εισέπραξαν από την στήριξη της κυβέρνησης 5,3 δις ενώ 450.000 επιχειρήσεις εισέπραξαν 2,2 δις
  • Οι 500.000 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται σε αναστολή εργασίας για πολλούς μήνες, δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα 534 ευρώ. Οι επιστήμονες, οι δικηγόροι κυρίως οι νέοι αισθάνονται ως εμπαιγμό τις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Οι 350.000 μακροχρόνια άνεργοι έμειναν παντελώς ακάλυπτοι. Οι εποχιακά εργαζόμενοι
  • στον τουρισμό που δεν έχουν δικαίωμα επαναπρόσληψης, δεν έχουν πληρωθεί ούτε το εξαγγελθέν έκτακτο βοήθημα για τους πρώτους μήνες του 2021. Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση να εξαφανίσει επικοινωνιακά την πραγματικότητα, αυτή υπάρχει και γίνεται
  • αντιληπτή από τους πολίτες. Όπως επίσης όσο κι αν γίνεται προσπάθεια να φιμωθεί η παράταξη μας που άφησε αποτύπωμα κοινωνικών μεταρρυθμίσεων είμαστε και παραμένουμε η μοναδική αξιόπιστη
  • εναλλακτική πολιτική δύναμη για πρόοδο και ευημερία. . Και σήμερα πια μπορεί κανείς να κάνει τις συγκρίσεις των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και των σημερινών ολοκληρωμένων μας προτάσεων με την προηγούμενη και τη σημερινή Κυβέρνηση και την τωρινή τους στάση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης