Για γέλια και για κλάματα στην Πύλη Reviewed by Momizat on . Μετά φανών και λαμπάδων, εδώ και μισό αιώνα, αναμένουν οι κάτοικοι της Πύλης να πάρει σάρκα και οστά το πολυπόθητο Αθλητικό τους Κέντρο, εκεί απέναντι από το πο Μετά φανών και λαμπάδων, εδώ και μισό αιώνα, αναμένουν οι κάτοικοι της Πύλης να πάρει σάρκα και οστά το πολυπόθητο Αθλητικό τους Κέντρο, εκεί απέναντι από το πο Rating: 0

Για γέλια και για κλάματα στην Πύλη

Για γέλια και για κλάματα στην Πύλη

Μετά φανών και λαμπάδων, εδώ και μισό αιώνα, αναμένουν οι κάτοικοι της Πύλης να πάρει σάρκα και οστά το πολυπόθητο Αθλητικό τους Κέντρο, εκεί απέναντι από το ποτάμι, στη θέση «Λυγαριές».

Αντί, αυτού, με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στη θέση του θα φυτρώσει ένα κοιμητήριο.

Οι ειδήμονες της σύνταξης του πολεοδομικού σχεδίου, φαίνεται πως δεν διακατέχονται μόνο από υπέρμετρη φαντασία, αλλά και από χιούμορ.

Το πλήθος των επισκεπτών που συρρέει καθημερινά στον ιστορικό οικισμό της Πόρτας Παναγιάς θα αντικρίζει το μακάβριο θέαμα των μνημείων με τα αναμμένα καντηλάκια.

To ηχηρό κλάμα των πενθούντων θα φτάνει στα αυτιά των επισκεπτών σαν αγγελική ψαλμωδία.

Κάπου – κάπου το θρηνητικό παραλήρημα θα καλύπτεται από το χαρωπό κορνάρισμα των αυτοκινήτων, που θα ακολουθεί τη γαμήλια πομπή.

Αν τύχει και συμπέσει ο γάμος -που τόσο συχνά γίνεται στον βυζαντινό ναό – με την κηδεία που θα έρχεται από την Πύλη, τότε, αλίμονο στον γαμπρό που θα περιμένει. Είναι για γέλια και για κλάματα.

B.Π.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή