"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Για τα σεξουαλικά σκάνδαλα φταίει ο Σατανάς για τον Πάπα Φραγκίσκο και του κήρυξε τον πόλεμο

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Ο διάβολος είναι ζωντανός και εργάζεται νυχθημερόν για να υποσκάψει την Καθολική εκκλησία», λέει ο Πάπας Φραγκίσκος ζητώντας καθημερινές προσευχές από τους πιστούς για όλο τον Οκτώβριο.

Ο Πάπας Φραγκίσκος εμφανίστηκε τόσο πεπεισμένος ότι  για το σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων αυτός που φταίει είναι ο «σατανάς» που κάλεσε τους καθολικούς όλου του κόσμου να επαναλαμβάνουν κάθε ημέρα, ολόκληρο τον Οκτώβριο, μία συγκεκριμένη προσευχή για να τον αποκρούσουν.

«Η εκκλησία πρέπει να διασωθεί από τις επιθέσεις του Κακού  και την ίδια στιγμή να αποκτήσει περισσότερη συνείδηση για τις ενοχές τα λάθη και τα εγκλήματα που διεπράχθησαν στο παρόν και το παρελθόν», ανέφερε ο Πάπας σε μήνυμά του της 29ης Σεπτεμβρίου.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάπας εκδηλώνει την πίστη του για την ύπαρξη του διαβόλου, σημειώνει το Reuters επικαλούμενο έγγραφο του Απριλίου όπου η λέξη «διάβολος» αναφέρεται πάνω από 12 φορές:

«Δεν πρέπει να αντιμετωπίζουμε τον διάβολο σαν μύθο ή σύμβολο, σαν σχήμα λόγου ή ιδέα. Ένα τέτοιο λάθος θα μπορούσε να εξασθενίσει την εγρήγορσή μας, να μας κάνει απρόσεκτους και να καταντήσουμε πιο ευάλωτοι», ανέφερε ο Πάπας στο συγκεκριμένο έγγραφο.

Όντας πεπεισμένος ότι ο Σατανάς φταίει για τα σεξουαλικά σκάνδαλα αλλά και για τις διαιρέσεις στους κόλπους της εκκλησίας, ο Πάπας ζήτησε τη βοήθεια του Αρχάγγελου Μιχαήλ, τον επικεφαλής, κατά τη Βίβλο, των αγγέλων εκείνων που κατέστησαν έκπτωτο τον Εωσφόρο.

Όσο για την προσευχή που ζήτησε ο Πάπας από τους πιστούς να λένε, αυτή, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Αρχάγγελε Μιχαήλ, υπεράσπισέ μας στη μάχη. Γίνε η ασπίδα μας απέναντι στην κακία και τις παγίδες του διαβόλου. Ταπεινά προσευχόμεθα ο Θεός να τον επιπλήξει και να τον πετάξει στην κόλαση».

Πηγή: Καθημερινή / Reuters

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης