"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Για τους πολιτικούς «χαμαιλέοντες»  

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Γράφει ο Ειδικός Συνεργάτης

Αριστερός Ψάλτης 

Την τελευταία 3ετία το μεγάλο ερώτημα που κυριάρχησε ήταν πως ένα αριστερό από την γέννησή του ριζοσπαστικό και έντονα αντισυστημικό κόμμα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, και φυσικά και ο μεγαλύτερος όγκος του πολιτικού του προσωπικού, μεταλλάχθηκε σε μία ιμιτασιόν εκδοχή του νεοφιλελεύθερου φιλοευρωπαϊσμού, με κυρίαρχα στοιχεία την υποταγή του σε παλαιοκομματικές πρακτικές που οδήγησαν σε φαινόμενα «προσωπικού βολέματος».

Το κενό στο στελεχιακό δυναμικό του μετά τη ψήφιση του 3ου μνημονίου και την επακόλουθη φυγή σημαντικού αριθμού οργανωμένων του μελών, ήρθαν να καλύψουν οι κατά καιρούς «αλεξιπτωτιστές» που είδαν από το πουθενά να τους παρουσιάζονται ευκαιρίες που το δικομματικό μεταπολιτευτικό κράτος δεν τους είχε παραχωρήσει ποτέ.

Άτομα που από θέση ευθύνης ακόμα και ως «υπεύθυνοι επικοινωνίας» κομμάτων του παλιού δικομματισμού, δημοσιοποιούσαν το καλοκαίρι του 2013 απόψεις όπως: «….Τις τελευταίες μέρες ακούγονται σχόλια για το αν έπρεπε ή όχι το ΠΑΣΟΚ να συγκυβερνήσει με τη Νέα Δημοκρατία. ….

Κοινή κυβέρνηση, κοινοί στόχοι, με πρωτεύοντα τη σωτηρία της χώρας.

Θα πετύχει;…

Δε ζούμε σε αποστειρωμένο περιβάλλον, είναι τοις πάσι κατανοητό ότι οι δυσκολίες είναι μεγάλες, αλλά αυτή τη στιγμή η λύση που προτείνεται είναι η πιο ασφαλής και η στάση των συγκυβερνόντων τουλάχιστον έντιμη» ή σε άλλο τους πόνημα :

«Τα φαινόμενα των άκρων (σ.σ.: σύμφωνα με τη θεωρία των 2 άκρων των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου), ανεβαίνουν επικίνδυνα και δυστυχώς οι μικροκομματικές σκοπιμότητες εντείνουν τα ήδη οξυμένα πάθη…

Σταδιακά το κλίμα αλλάζει και η κοινή γνώμη μεταστρέφεται, παρά την αρχική δυσπιστία και αμφιβολία και βλέπει ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και να συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση και από το «μισητό» Μνημόνιο!»…

είναι τα ίδια άτομα που σελφάρουν τον Μάιο του 2017 με υπουργούς της κυβέρνησης Τσίπρα και αναρτούν δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Με τον Υπουργό μας, κ. Πολάκη, με τον αγαπημένο φίλο και δικό μας άνθρωπο, τον Παύλο στα Τρίκαλα.

Ευχαριστούμε που ήρθατε, Υπουργέ μας, και ευχαριστούμε για όσα συζητήσαμε…

Μόνο αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη θα νιώθουμε πάντα …

Μας συγκινήσατε πολύ, γιατί οι άνθρωποι για σας είναι ψυχές και όχι αριθμοί και στατιστικά…

Μη σταματάτε να κάνετε τον κόσμο μας καλύτερο» !!!

Έχουν φυσικά προηγηθεί οι κατάλληλες μετακινήσεις και μετατοπίσεις .

Οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα ανάλογα με το περιβάλλον, για να γλιτώσουν από τους εχθρούς τους.

Η διαφορά τους με τους πολιτικούς «χαμαιλέοντες» στους οποίους βασίζονται συνήθως τα καθεστώτα, είναι ότι οι τελευταίοι αλλάζουν ιδέες για να κάνουν την καθημερινότητα και τη ζωή τους πιο βολική.

Αμφιβάλλω όμως αν την κάνουν πιο αξιοπρεπή.

Τρίκαλα 11 Μαΐου  2018

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πείτε αγαπητέ ψάλτη και το όνομα ή τουλάχιστον την ενασχόληση του πολιτικού χαμαιλέοντα, για να είμαστε και πιό προσεκτικοί μαζί του.

  2. Δύσκολο να καταλάβεις «Διπρόσωπε» σε ποιον δήμαρχο και βουλευτή αναφέρεται…ο αριστερός ψάλτης!
    Μάλλον δεν παρακολουθείς και πολύ την τοπική επικαιρότητα και τις δηλώσεις των τοπικών χαμαιλεόντων! Το όνομά του ξεκινάει από Μιχ και τελειώνει σε -άλης, το επίθετο από Τάμη και τελειώνει σε -λος.

  3. Mα τι λέτε Αριστερέ Ψάλτη, ο υπουργός μας είναι πολύ γλυκός! Κοντεύει να φθάσει και τον Διοικητή μας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης