«Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς- Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . "Γυάλινος Κόσμος" του Τένεσι Ουίλιαμς Τελευταίες παραστάσεις  9, 10, 11 Απριλίου  9.15 μ.μ. Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων Ο Γυάλινος Κόσμος (αγγλικός τίτλος: The G "Γυάλινος Κόσμος" του Τένεσι Ουίλιαμς Τελευταίες παραστάσεις  9, 10, 11 Απριλίου  9.15 μ.μ. Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων Ο Γυάλινος Κόσμος (αγγλικός τίτλος: The G Rating: 0

«Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς- Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

«Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς- Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

«Γυάλινος Κόσμος» του Τένεσι Ουίλιαμς
Τελευταίες παραστάσεις 
9, 10, 11 Απριλίου 
9.15 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων

Φωτογραφία της Antonella Hira.

Ο Γυάλινος Κόσμος (αγγλικός τίτλος: The Glass Menagerie, Το Γυάλινο Θηριοτροφείο) είναι θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Δεκέμβριο του 1944 στο θέατρο Σιβίκ (Civic) του Σικάγου το 1944 και την επόμενη χρονιά στη Νέα Υόρκη (Θέατρο Playhouse, Μάρτιος 1945), όπου κέρδισε το Βραβείο New York Drama Critics Circle Award. Αποτέλεσε τη πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του Τένεσι Ουίλιαμς, που καθιερώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους θεατρικούς συγγραφείς του αιώνα.

Στο έργο εξιστορείται μέσα από τις αναμνήσεις του Τομ η ζωή της οικογένειας Γουίνγκφιλντ, που την απαρτίζουν ο γιος Τομ, η μητέρα Αμάντα και η κόρη Λάουρα. Ο πατέρας τούς έχει εγκαταλείψει για χρόνια κι εκείνοι ζουν σ’ ένα δικό τους «γυάλινο κόσμο». Η μητέρα έχει έμμονη ιδέα με τα παιδικά και νεανικά της χρόνια στο Νότο, ωστόσο τώρα δείχνει την εικόνα της «ξεπεσμένης καλλονής».

Ταυτόχρονα, ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της, ωστόσο η πραγματικότητα είναι σκληρή. Για το γιο της, θεωρεί ότι είναι ένας εγωιστής ονειροπόλος, ο οποίος είναι ανεύθυνος και καταφεύγει στο αλκοόλ, στην ποίηση, στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο, αντί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην οικογένεια. Ο ίδιος ονειρεύεται να φύγει και αυτός όπως ο πατέρας του. Η Λάουρα είναι μια εύθραυστη παρουσία, ανάπηρη στο πόδι, φοβάται τον έξω κόσμο, προτιμώντας τη συλλογή της από γυάλινα ζωάκια και την συλλογή παλιών δίσκων γραμμοφώνου του πατέρα της.

Κάποια στιγμή, όλη η οικογένεια στρέφει την ελπίδα της σε ένα τέταρτο πρόσωπο, τον Τζιμ, έναν επισκέπτη από τον έξω κόσμο, με τον οποίο έχει ένα σύντομο φλερτ η Λάουρα…

Σκηνοθεσία – Διασκευή: Βασίλης Νανάκης
Μουσική: Ανδρέας Τσέγας
Παίζουν: Αντονέλλα Χήρα, Λίνα Μαργώνη, ‘Αγγελος Αντωνίου, Βασίλης Νανάκης
Σκηνικά – κοστούμια: Εβελίνα Δασκαλοπούλου

Εισιτήρια: 10 € Εφήβων, φοιτητικό, ανέργων, ατέλειες : 7 €

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή