Δεκάδες προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών για διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων Reviewed by Momizat on . Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης ακριβών Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης ακριβών Rating: 0

Δεκάδες προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών για διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων

Δεκάδες προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών για διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκων

Σε εξέλιξη είναι από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης ακριβών φαρμάκων.

 

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες προσαγωγές γιατρών, νοσηλευτών και φαρμακοποιών στη ΓΑΔΑ, που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης αντικαρκινικών φαρμάκων μεγάλης χρηματικής αξίας. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο φάρμακα που χορηγούνται αποκλειστικά για νοσοκομειακή χρήση, ενώ οι γιατροί και οι νοσηλευτές που εμπλέκονται φέρονται να έπαιρναν τα φάρμακα είτε μέσω παράνομων και εικονικών συνταγογραφήσεων, είτε κλέβοντάς τα από τα νοσοκομεία.

 

Στη συνέχεια, είτε οι ίδιοι είτε φαρμακοποιοί που γνώριζαν τη δράση τους, πωλούσαν παράνομα τα φάρμακα σε καρκινοπαθείς, αποκομίζοντας πολύ μεγάλη χρηματικά οφέλη.

 

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Να λογοδοτήσουν όσοι εμπλέκονται 

 

″Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων ” δήλωσε ο Κ.Θεοδοσίαδης πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή