"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.1 C
Trikala

Δεκάδες χιλιάδες εργαζομένων στο μαχητικό συλλαλητήριο που οργάνωσε το ΠΑΜΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα» απαίτησαν με τα συνθήματά τους εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νέοι από κάθε γωνιά της χώρας. – Μαζική συμμετοχή και από τα Τρίκαλα.

«Δεν θα ζήσουμε με ψίχουλα!». Το μήνυμα αυτό έστειλαν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες και νέοι από κάθε γωνιά της χώρας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ΠΑΜΕ για ο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο και πλημμύρισαν με την παρουσία και τη μαχητικότητά τους το Σάββατο την πλατεία Συντάγματος. Διαδήλωσαν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, διατράνωσαν την απόφασή τους να μην αποδεχτούν να ζήσουν με τα ψίχουλα που τους υπόσχονται, από το πλούσιο γεύμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, το οποίο ήδη σχεδιάζουν οι κεφαλαιοκράτες και μαγειρεύουν οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι. Απαίτησαν άμεσα μέτρα ανακούφισης για τις λαϊκές οικογένειες. Είπαν: «Φτάνει πια! Ως εδώ!».

Την κεντρική ομιλία στο πανελλαδικό συλλαλητήριο εκ μέρους του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα έκανε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου, τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Σε στρες τεστ, σε δοκιμασία αντοχής, θέσαμε κι εμείς τις δυνάμεις μας σήμερα με το πανελλαδικό συλλαλητήριο που οργανώσαμε. Καλέσαμε τις δυνάμεις του λαϊκού κινήματος να βρεθούν σε θέση ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και αποφασιστικότητας για να τα βγάλουμε πέρα στο διαρκή πόλεμο που μας έχουν κηρύξει η πλουτοκρατία, οι κυβερνήσεις της και οι κάθε λογής μηχανισμοί που είναι στην υπηρεσία της.

Το σημερινό συλλαλητήριο, που οργανώνεται και στηρίζεται από 1.000 Συνδικάτα, Συλλόγους αυτοαπασχολούμενων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, Επιτροπές Ανέργων, δείχνει ότι υπάρχουν οι δυνάμεις που μπορούν να ηγηθούν τον αγώνα για να πιαστούμε για τα καλά με τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, για να νικήσουμε σε αυτό τον πόλεμο. Το σημερινό συλλαλητήριο δείχνει ότι στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στις γυναίκες του λαού υπάρχουν δυνάμεις που είναι έτοιμες να κάνουν το βήμα και να ενισχύσουν τις γραμμές του εργατικού και λαϊκού κινήματος και του ταξικού αγώνα».

Κλείνοντας την ομιλία με τον επόμενο στόχο ο Γιώργος Πέρρος είπε:

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες. Η αντιλαϊκή επίθεση δεν έχει σταματημό. Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε με κλιμάκωση της απάντησής μας, δυναμώνοντας την παρουσία μας στους χώρους δουλειάς, με καλύτερη ακόμα οργάνωση και σχέδιο. Όσες συνδικαλιστικές οργανώσεις πήραν την απόφαση να συμμετάσχουν στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο, γρήγορα και χωρίς καμιά καθυστέρηση πρέπει να βάλουν μπρος για την οργάνωση και την επιτυχία της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 27 Νοέμβρη».

Μαζική συμμετοχή από τα Τρίκαλα

Μαζική ήταν η συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών και νέων από κάθε γωνιά του Νομού Τρικάλων στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο. Πέντε λεωφορεία ξεκίνησαν από το κέντρο της πόλης στις 5 το πρωί και έφθασαν στο Ολυμπιακό στάδιο και στη συνέχεια οι Τρικαλινοί συναντήθηκαν με τις άλλες θεσσαλικές πόλεις στην πλατεία Βικτωρίας. Από εκεί ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 μια μαχητική πορεία με σημαίες και συνθήματα (παράλληλα με τις αντίστοιχες από άλλα σημεία της Αθήνας) που κατευθύνθηκε μέσω Πατησίων και Σταδίου στην πλατεία Συντάγματος όπου έσμιξε με τις χιλιάδες που έφθασαν από την Αθήνα και όλη την Ελλάδα.

Συνέντευξη τύπου διοργανώνει η Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ , την Τρίτη 4 Νοέμβρη , 4:30μμ, στο ξενοδοχείο «Πανελλήνιον» για τη δραστηριότητα του επόμενου διαστήματος μπροστά στην πανελλαδική απεργία στις 27 Νοέμβρη

Τρίκαλα , 3 Νοέμβρη 2014

pame4 pame3pame2

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης