"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Δεν εξελέγη Πρόεδρος – Εκλογές στις 25 Ιανουαρίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

000000000000000000000000
Η Βουλή στην τρίτη και κρίσιμη ψηφοφορία δεν εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα συγκέντρωσε 168 ψήφους από τις 180 που απαιτούνταν. Παρών ψήφισαν 132 βουλευτές.
Οι βουλευτές ψήφισαν ακριβώς όπως και στη δεύτερη ψηφοφορία με τους ανεξάρτητους να κρατούν την ίδια στάση. Από τους συνολικά 25 οι 14 στήριξαν την υποψηφιότητα Δήμα και οι 11 ψήφισαν «παρών».

0000000000000000000000000000000
Σαμαράς: «Ο λαός δεν θα αφήσει την χώρα να γυρίσει στην κρίση»
Τα διλήμματα ενόψει των πρόωρων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου έθεσε ο Πρωθυπουργός σε δήλωση του αμέσως μετά το τέλος της Γ’ ψηφοφορίας. «Ο λαός δεν θα αφήσει την χώρα να γυρίσει στην κρίση.

Ο λαός δεν θα αφήσει τις θυσίες του να πάνε χαμένες. Αυτό που δεν έκανε η βουλή θα το κάνει ο ελληνικός λαός. Κάναμε ότι μπορούσαμε προκειμένου να αποτραπούν οι πρόωρες εκλογές.

Οι περισσότεροι ανεξάρτητοι άκουσαν την συνείδησή τους. Μία μειοψηφία 132 βουλευτών η οποία συναθροίζεται με τις ψήφους της Χ.Α φέρει πλέον την ευθύνη για το γεγονός ότι σύρεται η χώρα σε εκλογές, κάτι που δεν ήθελε η ελληνική κοινωνία».
0000000000000000
Τσίπρας: Το μέλλον ήδη ξεκίνησε…
Ιστορική για την Ελληνική Δημοκρατία χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σε δήλωσή του ύστερα από την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ευχάριστη εξέλιξη και ανέφερε: «Οι Έλληνες βουλευτές, τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης απέδειξαν ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται όσες πιέσεις και μεθοδεύσεις κι αν κάποιοι σκαρφιστούν. Όταν η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού είναι αποφασισμένη να μπει ένα τέρμα στις πολιτικές των μνημονίων και της λιτότητας, τότε οι βουλευτές δεν μπορούν παρά να ανταποκριθούν στο καθήκον, να εναρμονιστούν με τη λαϊκή βούληση. Σήμερα, η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, που επί δυόμισι χρόνια λεηλάτησε την κοινωνία και που ήδη είχε αποφασίσει και δεσμευτεί για νέα μέτρα, αποτελεί παρελθόν. Με τη θέληση του λαού μας, σε λίγες μέρες θα είναι παρελθόν και τα μνημόνια της λιτότητας. Το μέλλον ήδη ξεκίνησε, να είστε αισιόδοξοι και χαρούμενοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης