“Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία” – “Γκρεμίστε τα”! Reviewed by Momizat on . Λόγια μεγάλων κυρίων και κυριών... Παρακολουθείς την αυτοθυσία γιατρών και νοσηλευτών σε αυτή τη μάχη ζωής και θανάτου στα δημόσια νοσοκομεία. Βλέπεις το θανατι Λόγια μεγάλων κυρίων και κυριών... Παρακολουθείς την αυτοθυσία γιατρών και νοσηλευτών σε αυτή τη μάχη ζωής και θανάτου στα δημόσια νοσοκομεία. Βλέπεις το θανατι Rating: 0

“Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία” – “Γκρεμίστε τα”!

“Δεν χρειάζονται κρατικά νοσοκομεία” – “Γκρεμίστε τα”!
Λόγια μεγάλων κυρίων και κυριών…

Παρακολουθείς την αυτοθυσία γιατρών και νοσηλευτών σε αυτή τη μάχη ζωής και θανάτου στα δημόσια νοσοκομεία.

Βλέπεις το θανατικό ως συνέπεια της διάλυσης του συστήματος Υγείας από τον οδοστρωτήρα της ιδιωτικοποίησης παντού στην ΕΕ.

Αηδιάζεις με τους ντόπιους κλινικάρχες και την τακτική της κυβέρνησης απέναντί τους.

Και μετά:

α) Ακούς (στο ντοκιμαντέρ του Γ.Αυγερόπουλου “Αγορά ΙΙ, Δεσμώτες”) την ιέρεια του εγχώριου νεοφιλελευθερισμού, την κυρία Μιράντα Ξαφά, με την λαμπρή καριέρα στο ΔΝΤ και την εξίσου λαμπρή παρουσία την περίοδο 1991-93 ως Διευθύντρια του Οικονομικού γραφείου του τότε πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη:

β) Ακούς τον Μπάμπη Παπαδημητρίου, βουλευτή της ΝΔ, τον ίδιο που μιλούσε για “σοβαρότερη Χρυσή Αυγή”, πριν από ενάμιση χρόνο να διακινεί από τον ΣΚΑΙ την “καλή ιδέα να γκρεμιστούν τα μισά κρατικά νοσοκομεία”: 

Και αναλογίζεσαι: Πως να μην θαυμάζεις την επιστημονική τους επάρκεια. Τον “ρεαλισμό” τους. Και κυρίως τον ανθρωπισμό της πολιτικής τους…

Σχόλια (14)

 • Jim Riflevinegar

  Μα τι κάνει ο συντάκτης του άρθρου; Ξεχνάει τον Άδωνι(ν) Γεωργιάδη που υπ’ ευθύνη του έκλεισαν 5(πέντε) νοσοκομεία;*Και καμάρωνε; Και έλεγε,γράψτε ότι εγώ το έκανα μην μας πάρει την δόξα η Τρόικα;
  *Όρα στην wikipedia και μια που θα ¨μπεις¨στο Άδωνις Γεωργιάδης διάβασε το όλο, κάτι που δεν κάνανε σίγουρα 70.000 Αθηναίοι.
  Υ.Γ.(απορία ψάλτου)Μα καλά, η μισή σχεδόν Ελλάς(Ν.Δ.)δεν έχει κάποιο σοβαρότερο άτομο;

  Απάντηση
 • gap

  Βεβιαμένα σε συνθήκες πανικού δεν λύνεις κανένα θέμα.
  Το πρόβλημα στο σύστημα υγείας είναι μεγάλο καθώς και παιδείας, δαπάνες επιδοτούμενων προγραμμάτων κλπ.
  Αν θέλουμε μόνο Δημόσια Υγεία μπορεί (;) να γίνει εύκολα (στα λόγια), ΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ, βοηθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση και το ίδιο το σύστημα να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του απέναντι στον πολίτη, με σεβασμό και εύλογο κόστος.

  Ποιό άραγε είναι σήμερα αυτό το κόστος;
  Ποια είναι η συνολική συμμετοχή των πολιτών, μέσω των Ταμείων Ασφάλισης για περίθαλψη και νοσηλεία, και ποιά του Κρατικού Προϋπολογισμού;
  Πρέπει πρώτα να απαντήσουμε σε τέτοια ζητήματα και μετά να αρχίσει ένας ΟΛΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ του κράτους-δημόσιο ΑΠ’ ΑΡΧΗΣ, για υγεία εν προκειμένω καθώς και για παιδεία κλπ.

  Αναφέρω παρακάτω δύο τρία περιστατικά που αφορούν το Γ.Ν.Τ.
  – Στη νέα πλέον είσοδο του νοσοκομείου περιμένει πάντα κόσμος (εργαζόμενοι, επισκέπτες;).
  (υπάρχει κατάλληλος χώρος αναμονής; η κυκλοφορία των οχημάτων διευκολίνει;)
  – Σε δύο-τρία Τακτικά Ιατρεία περίμεναν 8-10 ασθενείς σε διάδρομο επιφάνειας για δύο-τρία άτομα.
  – Ακύρωση ραντεβού (2 μηνών περίπου) για αξονική, λόγω βλάβης του μηχανήματος.
  (Ενημέρωση: Πάτε σε ιδιωτικό. Δεν ξέρουμε το χρόνο λειτουργίας του. Τι θα κάνει ο ασθενής;).
  – Πας στα επείγοντα, γίνεται η διαδικασία εγγραφής κλπ.
  (πρέπει να πας στα τακτικά – ακυρώνεται η διαδικασία… Τα τακτικα σου λένε κακώς πήγαινε πάλι στα επείγοντα. Απ’ την αρχή πάλι η διαδικασία…).

  Κτιριακό.
  π.χ.
  ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Δύο νοσοκομεία Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Μαγνησία.
  ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δύο Κοζάνη, Γρεβενά, Καστοριά, Φλώρινα.
  Πόσες κλίνες και προσωπικό απαιτούνται για τις παραπάνω περιοχές και πόσες υπάρχουν σήμερα;
  Θα μπορούσε να είχε γίνει άλλος σχεδιασμός για τα Νοσοκομεία;

  Απάντηση
 • Nikos

  Οσο ανεδαφικές είναι οι προτάσεις των νεο-φιλελεύθερων για την ΥΓΕΙΑ (που δεν λειτουργεί σωστά έτσι στις ΗΠΑ), άλλο τόσο μη ρεαλιστικές είναι οι προτάσεις των κρατικιστών που υπερασπίζονται ένα ΕΣΥ με νοσοκομεία που διοικούν κομματικά στελέχη, δεν μπορούν να εισπράξουν τα νοσήλεια από τον ΕΟΠΥΥ, δεν έχουν ισολογισμούς και αξιολόγηση υπηρεσιών. Και ΣΔΙΤ χρειάζεται η Δημόσια ΥΓΕΙΑ και τεχνοκράτες, δεν είναι μόνο η Κρατική ΥΓΕΙΑ, Δημόσια ΥΓΕΙΑ.

  Απάντηση
 • Nothingman

  Κάποιοι βρισκουν ευκαιρία για ιδεολογικές κορώνες υπερ του .. δημοσίου και ….κατά του ιδιωτικου.

  Αυτά τα σχόλια είναι παντελώς αχρείαστα και άκυρα.

  Στο κάτω κάτω τον πλανήτη θα τον σώσουν οι Pfizer και Moderna!!!!!

  Και μόλις τον σώσουν τα δημόσια και τα ιδιωτικά νοσοκομεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως πριν την πανδημία

  Απάντηση
 • Imperial-Υλιστης

  Nothingman, οι ιδεολογικές κορώνες και οι ιδεολογίες, προκύπτουν από αυτές τις αντιθέσεις ( ιδιωτικό-δημοσιο), από τα κοινωνικά ζητήματα , και απο τα αδιέξοδα προβλήματα των ανθρώπων ως μέλη κοινωνιών. Επειδή οι Δεξιοί δεν έχουν ιδεολογια, λόγω της ατομιστικης, εγωιστικής προσέγγισης των πραγμάτων και του άκρατου φιλοτομαρισμου τους, δεν σημαίνει ότι δεν έχουν και άλλοι.

  Απάντηση
 • Υγειονομικός - Νοσοκομειακός- Τρικαλινός

  Οι εταιρίες όπως αυτές που αναφέρεις είναι που ευθύνονται για την Πανδημία, γιατί όταν οι επιστήμονες με μεγάλη ακρίβεια το 2003 κ 2008 και 2012 με τους sarς, mers και άλλες covid επιδημίες προέβλεψαν τις πανδημίες που θα δώσουν οι κορονοιοι, ζητώντας άμεσα την κατασκευή εμβολίου για όλη την οικογένεια των ιών, εκεινες τελικά (αφού κάναν τους υπολογισμούς τους) απέσυραν την χρηματοδότηση λόγω χαμηλού αποδιδομενου κέρδους…. ΦΡΆΓΚΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ

  Απάντηση
  • Nikos

   Πως στηρίζετε ιατρικά η υπόθεση ότι είναι εφικτή η παρασκευή εμβολίου για όλη την κατηγορία Coronaviruses? Yπάρχει εμβόλιο για όλη την κατηγορία ιών Influenza? Κάθε χρόνο γίνεται για μερικούς τύπους μόνο, με δυνητικό κίνδυνο πανδημίας.
   Αν ίσχυε αυτός ισχυρισμός, τότε με δεδομένη την έκθεση που υπάρχει σε Coronaviruses στον πληθυσμό από τόσες λοιμώξεις κάθε χρόνου, το ανοσοποιητικό μας θα μπορούσε να τους αντιμετωπίσει. Η υπόθεση αυτή δηλώνει άγνοια ιατρικών γνώσεων.
   Ευθύνες έχει το παρών εμπορικό μοντέλο φαρμακοβιομηχανίας, και οι ρυθμιστικές αρχές, που δεν επένδυσαν νωρίτερα στις τεχνολογίες εμβολίων mRNA.
   Καινοτομία διαχρονικά, από τον ανταγωνισμό του καπιταλισμού παράγεται, απλά χρειάζεται και κυβερνητική ρύθμιση.

   Απάντηση
 • Nothingman

  Η περίοδος της πανδημίας είναι η πλέον ακατάλληλη για να να συζητάμε αν το σύστημα υγεία πρέπει να είναι περισσότερο δημόσιο ή ιδιωτικό. Το ερώτημα αυτό είναι λάθος.

  Προφανώς και χρειαζόμαστε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας το οποίο θα σώσει το τομάρι όλων μας σε μια έκτακτη ανάγκη και θα παρέχει όλες τις μορφές φροντίδας τους πολίτες.

  Από την άλλη ομως, το ιδιωτικό σύστημα μπορεί να προσφέρει το δικαίωμα της επιλογής ιατρού και θεραπευτηρίου, μικρότερους χρονους αναμονής ή καλύτερες ξενοδοχειακές υποδομές σε όποιον το επιλέξει.

  Ας αφήσουμε τους αστειους αφορισμούς του στυλ οι δεξιοι ενδιαφέρονται για το χρήμα, ενώ οι αριστεροί για τον ανθρωπο….

  Διαθέτουμε το σύστημα υγείας με τη μικρότερη κρατική δαπάνη με την μεγαλύτερη ιδιωτική δαπάνη στην ΕΕ.
  Και πληρώνουμε για να το στηριξουμε πολύ υψηλους φορους.
  Μετά το τέλος της πανδημίας η οικονομία της χώρας δε θα μπορεί να διατηρήσει ουτε τις παραπάνω κλιπνες ουτε το παραπάνω προσωπικο.

  Απάντηση
 • Imperial-Υλιστης

  Καινοτομίες, αγαθά , υπηρεσίες, προϊόντα και πολιτισμός, δεν παράγονται από το καπιταλιστικό ανταγωνισμό, αλλά από την εργασία του επιστημονικού και εργατικού δυναμικού. Δώσε την εξουσία σε αυτό το δυναμικό που γνωρίζει ακριβώς τα πράγματα, μέσα σε σοσιαλιστικο πλαίσιο και προοπτική, και να δεις πως συντελείται η πρόοδος , η ανάπτυξη και η κοινωνική ευημερία.

  Απάντηση
  • Nikos

   Ολα από εργαζόμενους παραγονται σε επίπεδο μονάδας, αλλά οργανωτικά μόνο σε ανταγωνισμό ελευθερης οικονομίας, με ρύθμιση του κράτους, λειτουργεί παραγωγικά , διαχρονικα, η κοινωνία. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Οι κεντρικοί σχεδιασμοί στα σοσιαλιστικά κράτη και τα αναρχικά ουτοπικά μοντέλα, δεν λειτουργησαν πουθενά.

   Απάντηση
 • Imperial-Υλιστης

  Αυτό που λες, λέγεται κοινωνικός δαρβινισμός. Δηλαδή, η λογική “εμείς μόνο ξέρουμε να διευθυνουμε και σεις είστε άσχετοι, μόνο για να εκτελείτε” και η φυσικοποιηση των κοινωνικών δρώμενων, χρησιμοποιήθηκε από το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ και το φασιστικό του Μουσολίνι.

  Απάντηση
  • Trikalinos

   Ο Φιλελευθερισμός, δεν είναι Φασισμός, ούτε Νεο-Φιλελευθερισμός. Ξαναδιάβασε τις διαφορές, και όχι μόνο τις παραλλαγές του Κουμουνισμού…

   Απάντηση
   • Imperial-Υλιστης

    Εσύ μάλλον πρέπει να διαβάσεις τι είναι Δημοκρατία. Αν θεωρείς τώρα ότι δεν έχουμε πολιτική ολοκληρωτισμού και φασιστικού τύπου, μάλλον είσαι σε κάποια άλλη διάσταση. (Εκτός αν είσαι κάποιο ενεργό μέλος του συστήματος με πολλά συμφέροντα , οπότε εξηγείται η τύφλωση σου).

    Απάντηση
 • Nikos

  Δεν αναφέρεις και κάποια χώρα όπου λειτούργησε ο υπαρκτός σοσιαλισμός, που δήθεν θα έδινε την εξουσία σε αγρότες, εργάτες και επιστήμονες ? Διότι όπου υπήρξαν τέτοια πολιτικά συστήματα κατέληξαν σε στυγνά απολυταρχικά καθεστώτα, με αποτέλεσμα ο Φασισμός και ο Σταλινισμός να έχουν την ίδια Ημέρα Μνήμης στην Ευρώπη…

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή