"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Η ομορφιά θα σώσει αυτούς που μπορούν να τη δουν

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο πολιτικοί που σημάδεψαν την ιστορική πορεία της ΝΔ στη μετά εθνάρχου εποχή, ήταν σαφώς ο αείμνηστος Κων.Μητσοτάκης και ο πολλά υποσχόμενος τότε Κώστας Καραμανλής.

Παρ`ότι πολλοί νομίζουν ότι οι πολιτικές τους διαφορές ήταν αγεφύρωτες ,εντούτοις στη πράξη, αποδεικνύεται ότι έκαναν τα ίδια λάθη στη διακυβέρνηση της χώρας και  τελικά η μοίρα τους ήταν κοινή.

Και οι δύο στην περίοδο 1990 -93 επί πρωθυπουργίας του πρώτου και 2004-09 επί πρωθυπουργίας του δεύτερου ,η χώρα ακολούθησε μία άνευ προηγουμένου καταστρεπτική εξωτερική πολιτική με ολέθρια μετέπειτα αποτελέσματα .

Παραβαίνοντας ακόμη και τον θεμέλιο λίθο της ελληνικής διπλωματίας  το – “Ανήκουμε εις την Δύση“ του ιδρυτή της παράταξης  Κωνσταντίνου Καραμανλή  – η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκώντας εξωτερική πολιτική με βάσει τις συμβουλές ενός απόστρατου  στρατηγού του Νικ.Γρυλλάκη ,προσωπικού φίλου του Σλ.Μιλόσεβιτς ,απομόνωσε την Ελλάδα από τους συμμάχους, ενώ η κυβέρνηση Καραμανλή  με τον Πετρ.Μολυβιάτη στο τιμόνι του υπουργείου εξωτερικών ,ουσιαστικά  εξυπηρετούσε τον ενεργειακό εκβιασμό της Ρωσίας απέναντι στην Ευρώπη .

“Οι έξυπνοι άνθρωποι μαθαίνουν απο την πείρα  των άλλων “ έλεγε στις αρχές του περασμένου αιώνα ο Κάισερ Γουλιέλμος ο Β`και οι “νέοι πολιτικοί οφείλουν να μελετούν τα λάθη των παλιών “ έγραφε ο Παν .Κανελλοπουλος ,θέλοντας να καταδείξει την αξία που έχει η μελέτη της πολιτικής ιστορίας .

Είναι γεγονός ότι η δεξιά σε σύγκριση με την αριστερά υστερούσε πάντα σε  στελέχη με πολιτική παιδεία και αξιόλογο πολιτικό λόγο.

Αμίμητη και επίκαιρη  σήμερα παραμένει  η φράση που αποδίδεται στον μεγάλο  Γεωρ.Ράλλη “δεν διαβάζουν οι δικοί μας άλλα δόξα θέλουν “,Μια ματιά στους πρωταγωνιστές της τοπικής πολιτική σκηνής ,σαφώς και προκαλεί θλίψη για την ποιότητα των ημετέρων στελεχών .

Είναι δεδομένο ότι πολιτικοί χωρίς την αυτοπεποίθηση  της γνώσης ,διαπράττουν  λάθη στηριζόμενοι σε ανίκανους και επιπόλαιους συμβούλους .Τα παραπάνω καταδεικνύουν τη σημασία που έχει το “περιβάλλον“ ενός πολιτικού  στην εξελικτική  του πορεία .

Τα τελευταία γεγονότα που ταλάνισαν την παράταξη στο νομό ,κυρίως με τις εσωκομματικές εκλογές , επικυρώνουν τα παραπάνω με τον χειρότερο τρόπο .

Παρακολουθήσαμε νέους φερέλπιδες πολιτικούς   και πολλά υποσχόμενους  ,να αναλώνουν το πολιτικό τους κεφάλαιο,παρασυρμένοι από καιροσκόπους  και επενδύοντας το πολιτικό τους μέλλον   σε ασήμαντους “μισθοφόρους “ του κόμματος, με ιστορικό  σημαίας ευκαιρίας .

Εχω την πεποίθηση ότι έχουν αντιληφθεί αμφότεροι τα λάθη τακτικής πού διέπραξαν ,πριν η κατάσταση εκτραχυνθεί σε στρατηγική σύγκρουση και εσωκομματικό εμφύλιο ,εν όψει  των επικείμενων αυτοδιοικητικών και εθνικών εκλογών .

Αν η επιτυχή  επιλογή συνεργατών είναι το άπαξ για ένα πολιτικό ,ο θυμός και το πείσμα μπορεί να τον καταστρέψει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης