"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Δεξιός Ψάλτης : Το προσφυγικό αποτελεί βούτυρο στο ψωμί της ακροδεξιάς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Υπηρετώντας σε μονάδα αιχμής του Ελληνικού Στρατού το 1991 διετάχθην να μεταβώ άμεσα με τη μοίρα μου στην Ελληνοαλβανική μεθόριο ,μετά τον αιφνίδιο  άνοιγμα των συνόρων ,- απόρροια της απερίσκεπτης άρσης του εμπολέμου του τότε υπουργού εξωτερικών κ.Αντ. Σαμαρά – με τη γείτονα χώρα.

Εκεί έζησα  το δράμα των βορειοηπειρωτών και όχι μόνο ,που κάτω από τραγικές συνθήκες προσπαθούσαν να επιβιώσουν,χωρίς καμία ουσιαστική αρωγή ,πλην των των πενιχρών μέσων που διέθεταν οι ένοπλες δυνάμεις και ο ερυθρός σταυρός.

Ουδέποτε εμφανίστηκαν προοδευτικοί αλληλέγγυοι  και ΜΚΟ .

Βλέπετε  οι ρακένδυτοι πρόσφυγες  ήταν οι χειρότεροι  πρεσβευτές του υπαρκτού σοσιαλισμού και της κομμουνιστικής ιδεολογίας που κατέρρεε τότε σ`όλη την Αν.Ευρώπη.

Πολλά χρόνια πριν την περίοδο 1946-49 πολλοί Ελληνες ,(κυρίως ορεινοί κάτοικοι της Πίνδου) – μεταξύ αυτών και η οικογένειά μου – ,έζησαν ως εκτοπισμένοι η καταδιωκόμενοι όπως αυτοαποκαλούνταν ,λόγω των εκκαθαριστικών επιχειρήσεων του Εθνικού Στρατού .

Εμφύλιο πόλεμο βίωσε τη δεκαετία του 90`και η πολύπαθη γειτονική Γιουγκοσλαβία ,με περιορισμένες όμως μετακινήσεις  πληθυσμών ,παρά την σφοδρότητα των συγκρούσεων.

Η μοναδικότητα της σύγκρουση στην Συρία  ,έγκειται ότι έχουν δημιουργηθεί πρωτοφανείς σε αριθμό και απόσταση μεταναστευτικές ροές ,που έχουν λάβει πιά τον χαρακτήρα εποικισμού ,κυρίως  πλούσιων χωρών της Δυτ.Ευρώπης ,με γενναιόδωρα κατά προτίμηση κοινωνικά επιδόματα και συστήματα πρόνοιας.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης ,- αποτέλεσμα των αφρόνων πολιτικών των πρώην σοσιαλιστικών κυβερνήσεων της Ευρώπης – ,το ζήτημα του μεταναστευτικού προκαλεί λαϊκή δυσφορία ,που αποτυπώνεται στα πρόσφατα εκλογικά αποτελέσματα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, με νίκη των δεξιών και χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων και όχι μόνο.

Ο κίνδυνος  της ακροδεξιάς και του εθνικισμού  ελοχεύει θανάσιμος για τον Δημοκρατικό κόσμο ,την Ενωμ.Ευρώπη  αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες.

.Ο πόλεμος τελείωσε και η διεθνής κοινότητα  οφείλει να παράσχει βοήθεια , για να επιστρέψουν οι πρόσφυγες στη πατρίδα τους και όχι να ζουν παρασιτικά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σεβάσμιε Ψάλτη, παρακαλώ ενημερώστε τον κ.κ.Αξιωματικό,
    πως η άρση του εμπόλεμου ΔΕΝ έγινε απο τον κο Σαμαρά, αλλά απο τον προκάτοχό του κο Κάρολο Παπούλια στις 28 Αυγούστου 1987..
    Να σημειώσει επίσης..ότι η άρση του εμπολέμου δεν ήταν πράξη Υπουργικού Συμβουλίου, ΔΕΝ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης,όπως επίσης ΔΕΝ υπήρξε διάταγμα του προέδρου της Δημοκρατίας.
    Το έγκλημα του κουΣαμαρά εκείνη την εποχή αν θυμάται..ήταν ότι το 1990 επισκέφθηκε ως Υπουργός Εξωτερικών με διπλωματική ακολουθία και δημοσιογράφους τα ελληνικά χωριά της επαρχίας Αργυροκάστρου, όπου οι Βορειοηπειρώτες τον υποδέχθηκαν, με μεγάλη συγκίνηση.
    Ήταν όχι μόνο η πρώτη επίσκεψη Έλληνα ΥΠΕΞ εκεί,
    αλλά και η πρώτη επίσημη αποδοχή του ελληνικού κράτους ότι μέσα στην Αλβανία υπάρχει μεγάλη και ζωντανή ελληνική μειονότητα, κάτι που άν θυμάστε, αρνιόταν καθ’ όλη τη δεκαετία του ’80 να παραδεχτεί ο Παπανδρέου για λόγους συμπαράστασης στο τότε κομμουνιστικό καθεστώς του Χότζα.
    Τα σύνορα της Αλβανίας έπεσαν επειδή κατέρρευσαν με πάταγο τα καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης το 1989-90.
    Το 90-91 η αλβανική οικονομία, καταρρέει.. η παραγωγή μηδενίζεται, ενώ καταρρέει και όλη κρατική μηχανή, αστυνομία, διοίκηση κλπ.
    Τα σύνορα λοιπόν, ανοίγουν από τους Αλβανούς, και ΟΧΙ απ’τον Σαμαρά,όπως επίσης πολλές φυλακέςανοίγουν, και εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί, σχεδόν όλος ο ενεργός πληθυσμός της χώρας, κατευθύνονται προς Ελλάδα & Ιταλία για εύρεση οποιασδήποτε δουλειάς..

    Προοδευτικοί & αλληλέγγυοι υπήρξαν δέκα εκατομμύρια ‘Ελληνες οπου αγκαλιάσανε την κάθοδο και τη μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα των εξαθλιωμένων Αλβανών και Βορειοηπειρωτών (αυτό να το θυμάστε που κάποιοι όψιμοι αλληλέγγυοι και ψευτοεπαναστάτες κατηγορούν τους ”άλλους” Ελληνες για ρατσισμό..και ξενοφοβία..)

    Ο κος Σαμαράς λοιπόν…ήταν ΥΠΕΞ μέχρι τον Απρίλιο του 92, ενώ οι κάθοδος και μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα Αλβανών και Βορειοηπειρωτών κορυφώθηκε στη συνέχεια, κυρίως την περίοδο του ΠΑΣΟΚ 1993-2004.
    Τώρα για τον κίνδυνο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού που ελοχεύει θανάσιμος για τον Δημοκρατικό κόσμο ,την Ενωμ.Ευρώπη αλλά και τις τοπικές μας κοινωνίες κλπ κλπ κλπ…

    Οταν βλέπεις να”κτίζουν” τον πρύτανη μέσα στη σχολή, να υποκίνούν 12χρονα να κάνουν καταλήψεις, οταν βλέπεις να καίνε ανθρώπους ζωντανούς μέσα στο ”σύμβολο του καπιταλισμού” την Τράπεζα, οταν καίνε τα καταστημάτα της γύρω περιοχής ”ευθύνης” τους, όταν οι υπερήλικες ζουν με το φόβο μη και τους ”σιδερώσει” κάποια συμμορία,οταν η πρέζα πλέον ονομάζεται φάρμακο,οταν έχει μετατραπεί η Αθήνα σε Ισλαμαμπάντ,οταν το μπάχαλο είναι νόμος, οταν
    5 εκατομμύρια Ελλήνες της διασποράς παλεύουν για ένα ”όνομα”..
    οταν σε ΚΑΝΕΝΑ μουσουλμανικό κράτος δεν υπάχει ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ,αλλά και κανένας άλλος πολιτισμός, και καμιά ΄’αλλη θρησκεία και καμιά άλλη ιδεολογία δεν επιβιώνει εντός των ορίων του Ισλάμ,οταν σφάζονται επι δεκαετίες μεταξύ τους (σιίτες – σουνίτες)
    οταν με τη φορολογία σου προσπαθείς να βοηθάς τον τρίτο κόσμο, α΄λλά επιθυμείς να ΜΗ γίνεις ”τριτο κοσμικός”..
    όταν υποστιρήζεις το αυτονόητο δηλαδή, πως οι κοινωνίες για να συνυπάρξουν δημιουργικά χρειάζονται κοινή γλώσσα, κοινό πολιτισμό, κοινές αξίες, κοινούς στόχους, κοινά ήθη και έθιμα,και οτι αυτά ιστορικά ΔΕΝ τα ”δέχεται” ο πολυπολιτισμός, διερωτάμαι..πως αυτοπροσδιορίζεσαι ???
    Εσείς τι απαντάτε απ’το στασίδι σας, Ψάλτη ??

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης