"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Εργοστάσιο Γάλακτος TΡIKKH

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε διαμαρτυρία για τις συμβάσεις τους προχωρούν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο γάλακτος Τρικάλων.  Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

«Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες των Τρικάλων

Για μια ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης μεθόδευσης εναντίον των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Το υποταγμένο και καθοδηγούμενο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων βάλθηκε να εξυπηρετήσει τις βουλές της Διοίκησης και της Διεύθυνσης του Εργοστασίου Γάλακτος προωθώντας για λογαριασμό τους μια κατάπτυστη Επιχειρησιακή Σύμβαση Εργασίας. Ότι δεν μπόρεσαν να επιβάλουν 9 μήνες πριν με τις Ατομικές Συμβάσεις για το σύνολο των εργαζομένων το κάνουν τώρα με άλλο τρόπο.

Τα επιχειρήματα τους δεν στέκουν και είμαστε έτοιμοι να τα αντικρούσουμε, γι’ αυτό τους προκαλούμε σε δημόσια και ανοιχτή αντιπαράθεση, αν θέλουν.

Το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι να επιβάλουν απαράδεκτους όρους για φτηνούς, υποταγμένους και φοβισμένους εργαζόμενους που θα εκλιπαρούν για ένα κομμάτι  ψωμί.

Πατάνε βέβαια σε αντεργατικούς νόμους που ψηφίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια διατηρούνται σήμερα και σχεδιάζονται και καινούργιοι στην ίδια κατεύθυνση. Νόμοι που ισοπεδώνουν μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε, θα δώσουμε τον δίκαιο αγώνα με κάθε μέσο που διαθέτουμε ως  εργαζόμενοι. Θα αξιοποιήσουμε την ενότητα που επιτύχαμε το προηγούμενο διάστημα έχοντας στο πλευρό μας την Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών αλλά και το νεοσύστατο Κλαδικό Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών που πρόσφατα συγκροτήθηκε στον νομό μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία να παλέψουμε από κοινού για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας μέσα από την σύναψη νέας Κλαδικής Σύμβασης Εργασίας που θα υποχρεώνει όλες τις επιχειρήσεις να την τηρούν.

Μόνο η ενότητα μας και η αποφασιστικότητα μας είναι η δύναμη που θα ακυρώσει τα σχέδια τους και παράλληλα θα επιτρέψει να προσφέρουμε στις οικογένειες μας μια αξιοπρεπή διαβίωση.

                                        ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

                                       ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

                                                             «ΤΡΙΚΚΗ»».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης