Διευθύντρια Επειγόντων Παν. Νοσοκομείου Λάρισας : «Είμαστε γεμάτοι, μεταφέρουμε ασθενείς σε ΜΕΘ άλλων περιοχών» Reviewed by Momizat on .  Σε απολύτως οριακό σημείο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Λάρισας ενώπιον της επέλασης του δεύτερου κύματος του κοροναϊού στη χώρα μας. Όπως επισημαίνει μάλιστα  Σε απολύτως οριακό σημείο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Λάρισας ενώπιον της επέλασης του δεύτερου κύματος του κοροναϊού στη χώρα μας. Όπως επισημαίνει μάλιστα Rating: 0

Διευθύντρια Επειγόντων Παν. Νοσοκομείου Λάρισας : «Είμαστε γεμάτοι, μεταφέρουμε ασθενείς σε ΜΕΘ άλλων περιοχών»

Διευθύντρια Επειγόντων Παν. Νοσοκομείου Λάρισας : «Είμαστε γεμάτοι, μεταφέρουμε ασθενείς σε ΜΕΘ άλλων περιοχών»

 Σε απολύτως οριακό σημείο βρίσκονται τα νοσοκομεία της Λάρισας ενώπιον της επέλασης του δεύτερου κύματος του κοροναϊού στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνει μάλιστα μιλώντας στο tvxs.gr η διευθύντρια του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, Γεωργία Παπαδάμου: «Δυστυχώς τα νέα κρούσματα δε φαίνεται να μειώνονται, ενώ όσοι φτάνουν στα νοσοκομεία είναι βαρέως πάσχοντες, δεν είναι ήπια περιστατικά. Από αυτούς κάνουμε κάθε φορά μέχρι 18-20 εισαγωγές κάθε μέρα είτε το ένα νοσοκομείο (το Γενικό) είτε το άλλο (το Πανεπιστημιακό). Μιλάμε για βαριές περιπτώσεις όμως, δεν είναι ήπια περιστατικά, όπως περιγράφουν κάποια site. Έχουμε να κάνουμε με πολλές νοσηρότητες. Δηλαδή σε ένα άλλο κράτος αυτοί οι ασθενείς θα έπρεπε να νοσηλευτούν σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας».

«Μιλάμε για αρρώστους οι οποίοι χρήζουν συστηματικής παρακολούθησης, τους οποίους παρακολουθούνε μόλις 4 γιατροί. Συγκεκριμένα, έχουμε να κάνουμε με 2 παθολόγους και 2 πνευμονολόγους για 100 αρρώστους» συνεχίζει η ίδια.

Αναφορικά πάντως με τις κλίνες ΜΕΘ η κυρία Παπαδάμου είναι σαφής: «Εμείς είμαστε γεμάτοι, δεν ξέρω τι θα μπορέσει να δώσει το Γενικό, εφόσον κάνει κάποια ανακατανομή. Στο δικό μας νοσοκομείο πάντως και τα 14 κρεβάτια που διαθέτουμε είναι γεμάτα» τονίζει.

Παράλληλα, σημειώνει πως «αναγκαζόμαστε να μεταφέρουμε ασθενείς για εισαγωγή σε ΜΕΘ σε νοσοκομεία άλλων περιοχών. Για παράδειγμα, το Σάββατο, Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα  μεταφέραμε ασθενείς στην Χαλκίδα». «Είμαστε σε οριακό σημείο, δεν βλέπω να μειώνονται τα κρούσματα και βλέπουμε να αυξάνονται πολύ οι βαρέως πάσχοντες, οι οποίοι δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούνε» καταλήγει η κυρία Παπαδάμου.

Σχόλια (5)

 • Imperial-Υλιστης

  Χρειάζεται ή όχι να δοθούν όλα τα λεφτά στο ΕΣΥ και όχι σε πολεμικούς εξοπλισμούς ?? Χρειάζεται ή όχι να γίνει πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού ?? Χρειάζεται ή όχι να γίνουν ΜΕΘ ?? Χρειάζεται ή όχι νέος εξοπλισμός και μηχανήματα στα νοσοκομεία ?? Ας μας απαντήσουν οι ΑΡΝΗΤΈΣ της υγείας των πολιτών

  Απάντηση
 • TRIKALINOS

  Χρειάζεται να δωθούν χρήματα για ΥΓΕΙΑ και ΑΜΥΝΑ, και όχι για κρατικοδίαιτους δημόσιους υπαλλήλους.

  Απάντηση
  • ΜπαΓουρΔολ

   Μάλιστα. Και αντί για την ΥΓΕΊΑ και τους “κρατικοδιαιτους” δημόσιους υπαλλήλους, τα δίνουν όλα στους “συμμάχους” Γάλλους με τα Ραφαλ και στους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, που τα “βρήκαν” και τα μοίρασαν με τους Τούρκους στο Αιγαίο και τώρα σας δουλεύουν ψιλό γαζί εσάς τους “πατριώτες” εθνικόφρονες

   Απάντηση
   • TRIKALINOS

    Είδαμε τι έγινε στην Αρμενία, που δεν εξοπλίστηκε όπως η γειτονική χώρα…Δημόσια Υγεία, Παιδεία δεν χρειάζεται σημαίνει μόνο κρατικές δομές. Το θέμα είναι ποιός τις πληρώνει και με τι αποτελέσματα, όχι να πληρώνουμε μόνιμο μη παραγωγικό προσωπικό.

    Απάντηση
 • Ζακ

  Θα πας να πολεμήσεις για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, των πολυεθνικών και των απατεώνων μεγαλοεπιχειρηματιών ?? Κοροϊδάκι.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή