"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Διοικητής ΟΑΕΕ: Ως και τα μισά χρήματα θα μπορούν να πληρώνουν οι οφειλέτες, με τη νέα ρύθμιση (βίντεο)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εξαιρετικά ευνοϊκή για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, η νέα ρύθμιση σύμφωνα με τον διοικητή του ταμείου Τ. Πετρόπουλο. Με βάση αυτή, ο οφειλέτης θα αποκτήσει και πάλι φορολογική ενημερότητα, ενώ πρακτικά θα είναι σχεδόν σαν να μην πληρώνει την έκτακτη εισφορά. Επιπλέον θα υπάρξει δυνατότητα χρονικής επέκτασης της καθυστέρησης της οφειλής δηλαδή θα μπορεί να καλύψει τις αδυναμίες πληρωμής χωρίς να βγαίνει εκτός ρύθμισης.

Σύμφωνα με παράδειγμα από τα επίσημα στοιχεία του ταμείου, σε ένα σύνολο οφειλής 23.200 ευρώ, με την παλαιά ρύθμιση ο οφειλέτης θα πλήρωνε 587 ευρώ το μήνα σε 36 δόσεις, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα για κάποιον άλλο τρόπο αποπληρωμής. Σήμερα θα έχει τη δυνατότητα να πάει τη ρύθμιση σε όσες δόσεις επιθυμεί, έτσι για παράδειγμα για το ίδιο ποσό οφειλής σε 50 δόσεις, θα κληθεί να πληρώσει 437 ευρώ το μήνα, ενώ αν πάει στις 100 δόσεις, θα πληρώνει μόλις 239 ευρώ το μήνα, αντί για 587.

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, ανέφερε ότι το έλλειμμα του ΟΑΕΕ από οφειλές ασφαλισμένων ανέρχεται στα 540 εκ. ευρώ. Διαβεβαίωσε όμως ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την καταβολή των συντάξεων.

Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει διορία, για την αίτηση για μειωμένες εισφορές στον Ο.Α.Ε.Ε. μέχρι τις 30 Απριλίου ενώ πρόσθεσε ότι μείωση εισφορών για 400.000 ασφαλισμένους μπορεί να υπάρξει με επιλογή χαμηλότερης κατηγορίας ασφάλισης. Τέλος σύμφωνα με το διοικητή του ταμείου, μέσα στην εβδομάδα, με επείγοντα τρόπο, θα μπορούν όλοι οι οφειλέτες να εξυπηρετηθούν και ηλεκτρονικά, κάτι που μέχρι σήμερα δεν ίσχυε για οφειλές, κάτω των 5.000 ευρώ.

 

https://www.youtube.com/watch?v=0KhuoJ-ZHsg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης