"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Διπλάσια η προκαταβολή φόρου από τους αγρότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη περιμένει χιλιάδες φορολογουμένους που έχουν ως κύριο επάγγελμα αυτό του αγρότη, ή δηλώνουν έσοδα που προέρχονται από αγροτική δραστηριότητα, μιας και αυξάνεται και μάλιστα αναδρομικά η προκαταβολή φόρου από 27,5% σε 55% για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν πέρυσι.

Συγκεκριμένα, εντός των ημερών, πρόκειται να ανέβει στο taxis το ποσό που προκύπτει από την παραπάνω διαφορά φόρου και το οποίο θα πρέπει να καταβληθεί σε 3 ισόποσες δόσεις έως το τέλος του έτους.

Πρόκειται για μία «ψυχρολουσία» επί του συνόλου σχεδόν του αγροτικού πληθυσμού της χώρας, δεδομένου ότι οι αγρότες θεωρούσαν ότι τουλάχιστον για φέτος είχαν ξεμπερδέψει με την φορολογία εισοδήματός τους, καθώς είχαν λάβει τα εκκαθαριστικά τους, ενώ αρκετοί είχαν σπεύσει να τακτοποιήσουν και τις οφειλές τους…

Η συγκεκριμένη απαίτηση αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα του μνημονίου, τουλάχιστον στο κομμάτι που αφορά τους απασχολούμενους στη γεωργική παραγωγή της χώρας.

Μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα μάλιστα η κυβέρνηση πρόκειται να φέρει στη Βουλή και την σχετική νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ από 1\1\2014. Η εν λόγω ρύθμιση θα προβλέπει επίσης προκαταβολή φόρου εισοδήματος 75% για τα κέρδη που προκύπτουν για το 2015 και 100% για τα κέρδη που προκύπτουν από το 2016 και εφεξής.

Να προσθέσουμε πως με βάση το 3ο Μνημόνιο που υπέγραψε τον Ιούλιο η κυβέρνηση με τους δανειστές μας, οι αγρότες για τα επόμενα δύο τουλάχιστον χρόνια θα βρεθούν στο επίκεντρο μίας σφοδρής «φοροκαταιγίδας», δεδομένου ότι εκτός της αύξησης της προκαταβολής φόρου, αναμένεται να επιβαρυνθούν περαιτέρω οικονομικά τόσο από την αύξηση του φορολογικού συντελεστή, από το 13% που είναι φέτος στο 20% το 2016, όσο και από τη σταδιακή κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης