"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τρίκαλα – Δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

            «Κάτω τα χέρια απ’ την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» βροντοφώναξαν εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι και γυναίκες, οι οποίοι διαδήλωσαν  την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο των Τρικάλων  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας Τρικάλων του  ΠΑΜΕ και σωματείων του νομού.

Ήταν η πρώτη άμεση αντίδραση που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ με αφορμή τα νέα μέτρα «φωτιά» και το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» τα οποία έχουν στόχο την πλήρη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης, το τσάκισμα σε μισθούς, συντάξεις και σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει όρθια.

 

pame 2

Ήταν η πρώτη  και δυναμική απάντηση στην κυβερνητική προπαγάνδα ότι τα βάρβαρα μέτρα έχουν τη λαϊκή συγκατάθεση. Τις επόμενες μέρες θα συνεχιστούν οι παρεμβάσεις του ΠΑΜΕ και των σωματείων  σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να ενημερώσουν την εργατική τάξη, να οργανώσουν την αγωνιστική απάντηση, να εμπνεύσουν πίστη, την ανεξάντλητη δύναμη του οργανωμένου αγώνα, να ξεσηκώσουν το λαό απέναντι στην επίθεση που σαρώνει τη ζωή μας. Για να καλέσουν σε μαζικότατη  συμμετοχή στο συλλαλητήριο την ερχόμενη Τετάρτη 21 Οκτώβρη (7μμ –πλατεία Ρήγα Φεραίου) και σε οργάνωση πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη.

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στις 7 το απόγευμα στην αρχή της οδού Ασκληπιού(στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου) . Εκεί συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι του Εργοστασίου Γάλακτος «Τρίκκη», οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποίηση  πάνω από 2 βδομάδες ενάντια στις ατομικές συμβάσεις που πιέζει η εργοδοσία και στη διεκδίκηση νέας κλαδικής συλλογικής σύμβασης. Χαιρετισμό  απεύθυνε εκ μέρους της Επιτροπής  Αγώνα στο Εργοστάσιο Γάλακτος  ο  Σ.άββας Καραγιάννης, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: « Ήταν βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση του λαού των Τρικάλων πως πρόκειται για συνεταιριστικό εργοστάσιο και πρέπει να στηριχθεί. Δυστυχώς, αυτός ο συνεταιριστικός χαρακτήρας έχει δεχθεί ανεπανόρθωτα πλήγματα.. Σήμερα η διοίκηση  προχωρά σε προκλητικά σκληρά αντεργατικά μέτρα. Καταργεί τις συμβάσεις μας και τις αντικαθιστά ,κάτω από πιέσεις, με ατομικές συμβάσεις παρά το γεγονός ότι σε δύο Γενικές Συνελεύσεις μας αποφασίσαμε , με συντριπτική πλειοψηφία.  , ότι δεν κάνουμε αποδεκτές τις απαιτήσεις τους. Οι περισσότεροι  εργαζόμενοι δεν υποκύπτουν και δεν υπογράφουν. ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ και γι’ αυτό  μας εξαπολύουν απειλές για απολύσεις   Δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποκύψουμε. Οι αποφάσεις τους καταστρέφουν τις ζωές μας και τις ζωές των οικογενειών μας.

Οι επιχειρήσεις δεν κινδυνεύουν από το ύψος των μισθών των εργαζομένων τους. Κινδυνεύουν από τον ανταγωνισμό των εταιριών που κυνηγούν το κέρδος. Ανταγωνίζονται τα βουβάλια(πολυεθνικές και εταιρίες), και την πληρώνουν τα βατράχια(εργαζόμενοι, κτηνοτρόφοι, και μικρομαγαζάτορες).

Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρό αγώνα να μην υλοποιηθούν οι αποφάσεις του Δ.Σ. Είναι αγώνας δίκαιος, είναι αγώνας ζωής. Δούλοι στον 21ο αιώνα δεν δεχόμαστε να γίνουμε, δεν μας ταιριάζει ο ρόλος του φοβισμένου-υποτακτικού που σκύβει το κεφάλι και αρπάζει ότι ξεροκόμματο του πετάνε.»

Στη συνέχεια σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η Άννα Κουτελίδα , μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ &  του ΔΣ  της ΕΛΜΕΤ η οποία τόνισε χαρακτηριστικά:  «Το ΠΑΜΕ χαιρετίζει τα σωματεία, όλους τους αγωνιστές  εργάτες που σηκώνουν κεφάλι και αντιστέκονται στη λεηλασία της ζωής τους. . Χαιρετίζουμε τις αποφάσεις των Σωματείων, των Συλλόγων Αυτοαπασχολουμένων, των μαζικών φορέων πυκνώνουν τον κατάλογο συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 21 Οκτώβρη και καλούν σε απεργιακό συναγερμό στις 12 Νοέμβρη.Χαιρετίζουμε τους αγρότες που οργανώνουν αυτές τις μέρες τον αγώνα τους και ζεσταίνουν τις μηχανές των αγωνιστικών μπλόκων.   Κάνουμε καθαρή σε όλους την απόφασή μας, την επιδίωξή μας. Οργανώνουμε και συγκεντρώνουμε δυνάμεις, συγκροτούμε συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών όχι για μια διαμαρτυρία, αλλά για αποφασιστικό αγώνα ανατροπής. Δεν συμβιβαζόμαστε με αυτή την κατάσταση, κανένας εργάτης, κανένας τίμιος συνδικαλιστής, κανένας νέος δεν πρέπει να συμβιβαστεί.

Φτιάχνουν ένα μαύρο μέλλον για μας και τα παιδιά μας. Γι’ αυτό βάζουμε μπροστά σχέδιο και πρόγραμμα πάλης ανυποχώρητου αγώνα, με διάρκεια, που θα περνά μέσα από διαδοχικές συγκρούσεις. Τα μέτρα πρέπει να επιστραφούν από Συνδικάτα και εργαζόμενους ως απαράδεκτα. Είναι μέτρα πρωτοφανούς σκληρότητας, συνεχίζουν και ολοκληρώνουν την επίθεση στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με στόχο την πλήρη διάλυση του όποιου κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης έχει απομείνει.

Πάμε κόντρα στις δυσκολίες, πάμε κόντρα στους αρνητικούς συσχετισμούς, βάζουμε στόχο ανατροπής τους, με την οργάνωση νέων εργατικών μαζών, ανοργάνωτων εργατοϋπαλλήλων, ανέργων, νεολαίας, την απαλλαγή των συνδικάτων από τον εργοδοτικό και κυβερνητικό έλεγχο, την ήττα του κοινωνικού εταιρισμού και του συμβιβασμού στο συνδικαλιστικό κίνημα. Πάμε κόντρα στην ηττοπάθεια, τη μοιρολατρία, την απογοήτευση. Πάμε κόντρα στη λογική της ανάθεσης, της παθητικής στάσης, της αποχής από τον αγώνα. Είναι συνειδητή η επιλογή μας, γνωρίζουμε τις δυσκολίες, τη δύναμη του ταξικού μας αντιπάλου. Νιώθουμε τη δική μας ευθύνη να σταθούμε όρθιοι για τα παιδιά μας, για την τάξη μας. Γι’ αυτό θα κριθούμε.»

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους τη πόλης των Τρικάλων με συνθήματα όπως «Φάρμακο, συντάξεις και υγεία, κέρδη γίνονται για την πλουτοκρατία», «Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, σου κήρυξαν τον πόλεμο πολέμα τους κι εσύ». να δονούν την ατμόσφαιρα

16-10-2015 , Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης