"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Προσκυνηματική εκδρομή στο ύψωμα 731

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, προσκυνηματική εκδρομή στο αιώνιο σύμβολο ανδρείας, ηρωισμού και αυταπάρνησης και ένα από τα πιο αιματοβαμμένα υψώματα του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, μοναδικό και αξεπέραστο Πλέον 731 στις 2,3και 4 Νοεμβρίου 2018.

Θα γίνει αυτό το προσκύνημα, για να ξαναζωντανέψουν οι μνήμες οι τρανές,οι αιώνιες και οι ακατάλυτες. Να τοποθετηθούν λίγα στεφάνια στους απέριττους ή τους ανύπαρκτους τάφους, καμωμένα από λουλούδια της Τρικαλινής γης της οποίας υπήρξαν οι αθάνατοι εκείνοι υπερασπιστές του άπαρτου από τους Ιταλούς ξακουσμένου πλέον Υψώματος 731.

Να τελεστεί τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των παλικαριών από τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα,που είχαν αδελφικά στελεχώσει τον θρύλο των Συνταγμάτων,τον ακατανίκητο και το ηρωικό 5ο Σύνταγμα πεζικού Τρικάλων, που διοικούσε ο θρυλικός Συνταγματάρχης Γεωργούλας και συμπαρατάσσονταν οι ηρωικοί ταγματάρχες:Αντώνης Γούλας και Δημήτρης Κασλάς.

Όσοι θέλουν να συμμετέχουν στο οδοιπορικό μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο 105 στον 1ο όροφο και στα τηλέφωνα (24310-35106 και 6973365922) της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να δηλώσουν συμμετοχή.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

1η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

06.00

Αναχώρηση από Τρίκαλα.Βασ.Τσιτσάνη(πρώην Κωστάρα).

08.00

Στάση για καφέ-πρωινό στο ΔΙΕΘΝΕΣ στον περιφερειακό στα Γιάννενα.

08.30

Αναχώρηση για Κακαβιά.Έλεγχος στα Σύνορα.

10.30

Αναχώρηση για Βουλιαράτες. Τέλεση Μνημόσυνου

11.30

Αναχώρηση για Κλεισούρα. Αφού φτάσουμε και ο καιρός το επιτρέπει, επιβίβαση στα βανάκια και επίσκεψη στο Ύψωμα 731 όπου και θα ψαλεί η επιμνημόσυνη Δέηση και η κατάθεση στεφάνων. Σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέψει θα ψαλεί η επιμνημόσυνη δέηση στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Κλεισούρα.

15.30

Αναχώρηση για Αργυρόκαστρο. Γνωριμία με την πόλη.

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αργυροκάστρου και τον Πρόξενο.

17.30

Αναχώρηση για Δερβιτσάνη. Υποδοχή από τον Έπαρχο και τις αρχές της πόλης. Καφέ.

20.30

Αναχώρηση για Αγ.Σαράντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.Δείπνο, Διανυκτέρευση.

 2η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ

08.00

Πρωινό και αναχώρηση για Χειμάρα. Επίσκεψη στο κάστρο της Χειμάρας.

11.30

Αναχώρηση για Αυλώνα-FIERI. Έξω από την πόλη υπάρχει ο τάφος του Αγίου Κοσμά, τον οποίο και θα επισκεφτούμε.(αν  έχουμε χρόνο θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι του Αγ.Γεωργίου Ανδρενίτσας).Το βράδυ στο Δυρράχιο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης