"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Ειδικό Σχολείο Τρικάλων: Ο Γ. Κυρίτσης ρώτησε, η κυβέρνηση δεν είχε απαντήσεις

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συζητήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γιώργου Κυρίτση, σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.
Ο κ. Κυρίτσης αναφέρθηκε στην έλλειψη εκπαιδευτικού, επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων τονίζοντας ότι αντί το υπουργείο Παιδείας να κάνει όλες τις τοποθετήσεις στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς το προσωπικό φτάνει στη θέση του μετά τον Ιανουάριο. Τόνισε επίσης ότι το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει έως και προβλήματα θέρμανσης λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού και ζήτησε από τον υπουργό να σταματήσουν τη διάχυση των ευθυνών και να αναλάβουν την επίλυση των προβλημάτων. Στο σημείο αυτό ο κ. Κυρίτσης έκανε αναφορά και στο πρόβλημα της σίτισης στα σχολεία όλης της χώρας ζητώντας από το υπουργείο Παιδείας να δει το θέμα σοβαρά και να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες.
Ο υφυπουργός παιδείας, κ. Δερμεντζόπουλος, παραδέχθηκε ότι τέτοιου είδους καθυστερήσεις στις τοποθετήσεις του προσωπικού παρατηρούνται κάθε χρόνο. Μάλιστα, χωρίς φυσικά να δεσμευθεί για έγκαιρη τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σε όλα τα σχολεία – αυτό δηλαδή που είναι το αυτονόητο όπως σχολίασε ο κ. Κυρίτσης – ανέφερε ότι τη φετινή σχολική χρονιά έγιναν λίγο πιο νωρίς σε σχέση με πέρυσι…(!) Δεσμεύτηκε δε, ότι φέτος πρόκειται να προσλάβουν και επιπλέον προσωπικό μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας, ένα πρόγραμμα που έχει ήδη εγκριθεί. Ο κ. Κυρίτσης εξέφρασε την απορία του για το πότε θα φτάσει και αυτό το προσωπικό στη θέση του, όταν είμαστε ήδη στα μέσα Νοεμβρίου και ανταπάντησε ότι η προσπάθεια του υφυπουργού να αιτιολογήσει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης είναι προβληματική, καθώς δεν έχει κανένα νόημα να τοποθετούνται οι εκπαιδευτικοί τον Ιανουάριο και να λέει ότι φέτος είναι και νωρίτερα από πέρυσι. Εξήγησε δε ότι το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο έχει διαφορετικούς ρυθμούς και ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι στην θέση τους την 1η Σεπτεμβρίου ώστε να μπορούν να ενημερώνονται από τον σύλλογο των εκπαιδευτικών του σχολείου έγκαιρα.
Όσον αφορά το θέμα των προσλήψεων των οδηγών και συνοδών του λεωφορείου για την μετακίνηση των μαθητών από και προς το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ο κ. Κυρίτσης επεσήμανε την έλλειψη συντονισμού ανάμεσα στις υπηρεσίες και στους φορείς η οποία οδήγησε και την φετινή σχολική χρονιά σε καθυστερήσεις προσλήψεων. Εξήγησε ότι για άλλη μια φορά οι γονείς και οι μαθητές ήταν αυτοί που ταλαιπωρήθηκαν περιμένοντας τη λύση στο πρόβλημα, και ζήτησε από τον υφυπουργό να προχωρήσουν επιτέλους στην έκδοση εγκυκλίου στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς στην οποία θα εξηγούνται οι αρμοδιότητες της κάθε υπηρεσίας (από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης έως και την Περιφέρεια και τον Δήμο). Ο υφυπουργός απάντησε ότι βρίσκει κάτι τέτοιο περιττό καθώς υποστήριξε πως «ο κάθε διευθυντής, ο κάθε περιφερειάρχης, ο κάθε δήμαρχος γνωρίζει τι πρέπει να κάνει»…
Ο κ. Κυρίτσης ανταπάντησε στον υφυπουργό ότι «η ‘ιδρυματοποίηση’ της Βουλής έχει κάνει πολλούς να ξεχάσουν και τα βασικά για την πραγματικότητα της ζωής. Της ζωής έξω από τους τοίχους της Βουλής» και κάλεσε το υπουργείο να δράσει άμεσα για όσα έθιξε στην επίκαιρη ερώτησή του για όλα τα σχολεία της χώρας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης