"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

Εικονική περιήγηση μαθητών στο χώρο της αρχαίας Τρίκκης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε συνεργασία με το Αναπτυξιακό Κέντρο Θεσσαλίας οργάνωσε και υλοποίησε τη δράση  «Η πόλη αφηγείται τις  μικρές της ιστορίες», η οποία είναι ενταγμένη στο θεσμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Περίπου 200 μαθητές γυμνασίου και των τελευταίων τάξεων του δημοτικού συμμετείχαν σε μια διαδραστική περιήγηση με κύρια θεματική «Ιστορίες της πόλης»από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, που σχετίζονται με την υγεία και τους θεραπευτές.

Τις ιστορίες αφηγήθηκαν τα ίδια τα μνημεία στους μαθητές, οι οποίοι ανακάλυψαν τη διαδρομή τους μέσα στον χώρο και τον χρόνο και ξεδίπλωσαν τις ιστορίες με τη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας (GPS, QR codes, Augmented Reality, Ρομποτική).

Συγκεκριμένα, πορεύτηκαν από τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας Τρίκκης («Ασκληπιείο»), στο Βαρούσι με τις μεταβυζαντινές εκκλησίες του, και συγκεκριμένα στους ναούς των Αγίων Αναργύρων και των Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονα και του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος , όπως στην πλατεία Αικατερίνης Καυκιά στο Βαρούσι και στην Αρχαιολογική Συλλογή Τρικάλων.
Μάλιστα, για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε εικονική περιήγηση στο χώρο της αρχαίας Τρίκκης, ενώ μέσα από το γνωστό σε όλους παιχνίδι «κυνήγι θησαυρού» οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά σε μία ευχάριστη διαδικασία μάθησης.
Όπως λένε και οι αρχαιολόγοι, οι πέτρες μιλούν, και χθες, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, διηγήθηκαν ιστορίες της πόλης των Τρικάλων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης